![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: wto, 17 cze 08 Skąd: kasprzaka Nr użytkownika: 1,341 Płeć: Mężczyzna GG: 771754 Skype: kenezz35 ![]() |
Wstawiam filmik jak powinno wyglądać przejeżdzanie skrzyżowania na ul.PODLESIE-TYSIĄCLECIA-spotkała mnie tam niemiła niespodzianka GOLF przejeżdzał z prawego pasa ruchu ,a powinien ze środkowego,no i sprawa w sądzie ,jechałem od DK1,GOLF z ul.Podlesie na ul.Podlesie w kierunku straży pożarnej-wielu kierowców nie wie po co jest środkowy pas ruchu ,a i policja uznała moja winę O ZGROZO!!!!no to sami zobaczcie KTO MA RACJĘ
http://www.youtube.com/watch?v=p1lOFE-kRZk |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
@kenezz - dalej nie wiemy jakie dokładnie były okoliczności samego punkięcia. Bo jeśli było tak jak pisze Leszek to nie ma imho znaczenia z którego pasa Golf skręcił, bo to było WCZEŚNIEJ, przed stłuczką. Równie dobrze mógłbyś się tłumaczyć tym, że w zeszłym tygodniu Golf nie zatrzymał się na stopie. No ale jak nie napiszesz jak to było to jest to wróżenie z fusów.
CYTAT CO TY NA TO WYJAŚNIENIE!!!!!!!! W innym temacie napisałem już, że obecnie większość (a życie pokazuje, że i egzaminatorów - vide afery łapówkowe) z instruktorów nie stanowi dla mnie autorytetu w tej sprawie. CYTAT ale wyjechał z prawego z zamiarem przejechania w lewo,przez co zajechał mi droge-mam juz opinie rzeczoznawcy dziś w sadzie odebrałem ,także winny jest GOLF,JAK ZROBIE KSERO TO WSTAWIE TA OPINIE !!!!!!!!!! I tu jest "gwóźdź programu" - wszystko teraz zależy co ty robiłeś: - jeśli jechałeś za golfem, ten ci zajechał drogę i w niego przybombiłeś to OK - jest to jego wina, bo powinien ci ustąpić pierwszeństwa - jeśli wyprzedzałeś golfa, ten skręcił i wtedy przybombiłeś - jest to ewidentnie twoja wina, bo zabronione jest wyprzedzanie na skrzyżowaniu. W ogóle fakt, z którego pasa skręcił golf w tysiąclecia ma drugorzędne znaczenie, może za to co najwyżej dostać dodatkowy mandat ale taki manewr sam w sobie nie doprowadził do wypadku jeśli golf nie wymusił na tobie pierwszeństwa. Pomijam już fakt, że dla mnie bez dodatkowego oznakowania nie jest to żadne "przesunięte skrzyżowanie" bo skąd mam niby to wiedzieć? Domyślać się? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:00 |