![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: wto, 17 cze 08 Skąd: kasprzaka Nr użytkownika: 1,341 Płeć: Mężczyzna GG: 771754 Skype: kenezz35 ![]() |
Wstawiam filmik jak powinno wyglądać przejeżdzanie skrzyżowania na ul.PODLESIE-TYSIĄCLECIA-spotkała mnie tam niemiła niespodzianka GOLF przejeżdzał z prawego pasa ruchu ,a powinien ze środkowego,no i sprawa w sądzie ,jechałem od DK1,GOLF z ul.Podlesie na ul.Podlesie w kierunku straży pożarnej-wielu kierowców nie wie po co jest środkowy pas ruchu ,a i policja uznała moja winę O ZGROZO!!!!no to sami zobaczcie KTO MA RACJĘ
http://www.youtube.com/watch?v=p1lOFE-kRZk |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
A dlaczego nie włączasz prawego kierunkowskazu? Przecież nie przecinasz ul.1000-lecia na wprost, tylko przez chwilę jedziesz w tym samym kierunku co ci jadący 1000-lecia od DK94 w kierunku WORD. Czyli zmieniasz kierunek jazdy. A jak zmieniasz kierunek to musisz uzyc kierunkowskazu i manewr wykonać przy prawej krawędzi (w tym przypadku oczywiście), ponieważ oznakowanie pasów ruchu wyklucza wykonanie skrętu w prawo z innego pasa!
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:40 |