![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: wto, 17 cze 08 Skąd: kasprzaka Nr użytkownika: 1,341 Płeć: Mężczyzna GG: 771754 Skype: kenezz35 ![]() |
Wstawiam filmik jak powinno wyglądać przejeżdzanie skrzyżowania na ul.PODLESIE-TYSIĄCLECIA-spotkała mnie tam niemiła niespodzianka GOLF przejeżdzał z prawego pasa ruchu ,a powinien ze środkowego,no i sprawa w sądzie ,jechałem od DK1,GOLF z ul.Podlesie na ul.Podlesie w kierunku straży pożarnej-wielu kierowców nie wie po co jest środkowy pas ruchu ,a i policja uznała moja winę O ZGROZO!!!!no to sami zobaczcie KTO MA RACJĘ
http://www.youtube.com/watch?v=p1lOFE-kRZk |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
@kenezz: a mógłbyś przybliżyć jeszcze w którym momencie nastąpiła kolizja? Bo to wiele może zmienić a na razie tylko gdybam. Bo faktycznie - ja jakoś nigdy nie zwróciłem uwagi na te beznadziejne znaki, bo... chyba nigdy nie jechałem z ul. Podlesie na ul. Podlesie
![]() ![]() ![]() więc wiele ludzi wykonuje dziwny manewr - skręca w prawo z prawego a potem od razu z prawego w lewo - no ale tam jest ten nakaz, którego tutaj nie ma. Podsumowując: ja to skrzyżowanie interpretuję tak, że mam taki znak na środkowym pasie: ![]() Ale nie mam drogi na wprost! Bo musiałby być dodatkowy znak wskazujący co oznacza jazda na wprost! My tu wiemy, że to jest ul. Podlesie i tamta też ![]() ![]() to nie jest imho żaden "łuk" ani kontynuacja. [Edycja] heh ciekawa dyskusja się wywiązała o oznakowaniu dąbrowskich dróg, które imho jest fatalne. Weźmy choćby rondo pod Al. Róż. Jadąc od Gołonoga był kiedyś pas do bezkolizyjnego skrętu w kierunku centrum. Teraz jest chaos, bo tego pasa nie ma ale wiele ludzi jeździ "na pamięć" nie patrząc co się dzieje na rondzie natomiast wielu z ronda od razu zjeżdża na prawy pas - co w sumie przy takim braku oznakowania jest chyba zgodne z przepisami. I tu jest parodia, bo w centrum mamy po cztery znaki z każdej strony a tu oznakowanie mizerne ![]() Ten post edytował vacu czw, 26 mar 2009 - 18:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:30 |