![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: wto, 17 cze 08 Skąd: kasprzaka Nr użytkownika: 1,341 Płeć: Mężczyzna GG: 771754 Skype: kenezz35 ![]() |
Wstawiam filmik jak powinno wyglądać przejeżdzanie skrzyżowania na ul.PODLESIE-TYSIĄCLECIA-spotkała mnie tam niemiła niespodzianka GOLF przejeżdzał z prawego pasa ruchu ,a powinien ze środkowego,no i sprawa w sądzie ,jechałem od DK1,GOLF z ul.Podlesie na ul.Podlesie w kierunku straży pożarnej-wielu kierowców nie wie po co jest środkowy pas ruchu ,a i policja uznała moja winę O ZGROZO!!!!no to sami zobaczcie KTO MA RACJĘ
http://www.youtube.com/watch?v=p1lOFE-kRZk |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja również przyznam tutaj racje @kenezzowi. bardzo podobna sytuacja jest na końcu Alei Zagłębia Dąbrowskiego: chcąc jechać w prawo na most mamy prawy pas, w lewo na Graniczną - lewy, a "prosto" w Konarskiego - środkowy, mimo że również musimy najpierw skręcić w prawo. Były tam kiedyś wymalowane strzałki do jazdy na wprost tak jak na podlesiu, niestety teraz już ich nie ma. Mimo to sytuacja tutaj jest troche jaśniejsza, ponieważ na całej długości "skrętu" prowadzą nas wymalowane pasy, które wg mnie pokazują jak właściwie powinno się pokonywać tego typu skrzyżowania; i to jest kolejne potwierdzenie tego, że @kenezz ma racje - mógł się nie spodziewać takie manewru.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:40 |