![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
TEMAT WODA. CHYBA NAJŚMIESZNIEJSZY TEMAT W NASZYM MIEŚCIE. W DG ZAWSZE WODA JEST PRZEDMIOTEM ROZGRYWEK POLITYCZNYCH I DOSKONALE SIĘ NADAJE SIĘ DO SIANIA ZAMĘTU JAK Z TYM DOJAZDEM DO PARKU. CO O TYM MYŚLICIE. BO JA TYLKO WIECZNIE SŁYSZE O SUPER DROGIEJ WODZIE I PRZYJACIELACH LIPCZYKA Z NIEMIEC, TAJNYCH UMOWACH ITP. Z JEDNEJ STRONY DZIADEK WALCZY Z NIEMIECKIM PRZEDSIĘBIORSTWEM KTÓRE NAWET NIE MA PAKIETU WIĘKSZOŚCIOWEGO A Z DRUGIEJ STRONY SAM PODPISUJE SIE POD DECYZJA O PODWYŻCE CEN WODY I ŁATA BUDŻET SPRZEDAJĄC KOLEJNE AKCJE WODOCIĄGÓW. COS CHYBA TU ŚMIERDZI.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ze strony Urzedu Miasta:
List otwarty do mieszkaĹcÓw DĄbrowy GÓrniczej [2005-05-14 12:39:15] Szanowni PaĹstwo! W zwiĄzku z pojawianiem siĘrÓŻnych nieprawdziwych informacji i przekŁamaĹ na temat cen wody w DĄbrowie GÓrniczej, pragnĘPaĹstwu przedstawiĆ wyjaŚnienia dotyczĄce przyczyn corocznych podwyŻek cen wody. OtÓŻ, podstawowĄ przyczynĄ tej sytuacji sĄ bardzo niekorzystne zapisy porozumienia zawartego w kwietniu 2002 roku pomiĘdzy gminĄ DĄbrowa GÓrnicza a spÓŁkĄ RWE z siedzibĄ w Berlinie. Nasze miasto reprezentowali wtedy niektÓrzy czŁonkowie Ówczesnego ZarzĄdu Miasta. Nie mogĘprzytoczyĆ PaĹstwu szczegÓŁÓw zapisÓw, gdyŻ umowa, za zgodĄ poprzednich wŁadz miasta, zostaŁa utajniona. WystĄpiliŚmy do spÓŁki RWE o moŻliwoŚĆ jej odtajnienia, ale odmÓwiŁa. Osoby odpowiedzialne za zawarcie tej niekorzystnej umowy dla miasta i jego mieszkaĹcÓw starajĄ siĘco jakiŚ czas obarczaĆ mnie winĄ za to, Że za wodĘpŁacimy wiĘcej i przez najbliŻsze lata pŁaciĆ bĘdziemy coraz wiĘcej. ZdajĘsobie sprawĘz tego, Że przy rosnĄcych kosztach utrzymania i panujĄcym bezrobociu w naszym mieŚcie kaŻda podwyŻka wzbudza sprzeciw. Szanowni PaĹstwo podjĄŁem juŻ wielostronne dziaŁania, abyŚmy jako mieszkaĹcy nie odczuli zbyt boleŚnie konsekwencji wczeŚniej podpisanej, niekorzystnej umowy. Oto one: - PrzeprowadziŁem wielomiesiĘczne negocjacje ze spÓŁkĄ RWE, ktÓre doprowadziŁy do tego, Że podwyŻka taryf wyniesie Średnio 7 proc., czyli o wiele mniej niŻ przewidywano. MieszkaĹcy nie odczujĄ jej w caŁoŚci, gdyŻ czĘŚĆ kosztÓw bĘdzie zrekompensowana ze ŚrodkÓw budŻetowych. - WystĄpiŁem do Rady Miejskiej z projektem uchwaŁy o wprowadzenie dopŁat do cen wody w bieŻĄcym roku. Wobec powagi sytuacji zŁoŻyŁem ponadto wniosek o zwoŁanie sesji nadzwyczajnej na ten temat. Jestem przekonany, Że radni przychylĄ siĘdo mego wniosku i pozytywnie zaopiniujĄ proponowane przesuniĘcia ŚrodkÓw budŻetowych z innych dziaŁÓw na pokrycie dopŁat do wody, co spowoduje zmniejszenie obciĄŻenia PaĹstwa budŻetÓw. Z wyrazami szacunku Jerzy Talkowski Prezydent Miasta Poszukam w starym PD sprzed kilku(2-3) lat , tam byl duzy artykuŁ o umowie z RWE i stanowsko byŁego zarzĄdu ( Lipczyk , SoŁtysik i inni). Pamietam tylko tyle ze miaŁa byĆ to bardzo korzystna dla mieszkaĹcÓw umowa i Że ceny bedĄ rosŁy tylko przez pierwsze lata , a pozniej przez 15 lat bĘdĄ staŁy w miejscu. PÓki co , Lata mijajĄ , a Ceny rosnĄ co roku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:55 |