![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pozwoliłem sobie zamiescic taki temat, gdyz coraz wiecej w naszym miescie takich punktów i mają coraz wiecej klientów.
Wasze uwagi i refleksje .... W sondzie zaznaczyc mozna więcej niz jedną odpowiedz. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Kontrola zakończona, kolejna rozpoczęta Wczoraj Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej zakończył kontrolę w sosnowieckim Kebabie Istambul. Wyniki nie są "zadowalające". Teraz kolej na Sanepid. Sosnowiecki Istambul Kebab to jeden z najpopularniejszych lokali gastronomicznych w mieście. Kolejki jakie tworzą się przed knajpą świadczą o dużej popularności. Informacje o nieprawidłowościach pojawiły się pod koniec ubiegłego tygodnia. Sprawą zajął się Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej, który od 5 lutego przeprowadzał kontrolę w lokalu. Jej wyniki są zatrważające. W lokalu znaleziono ponad 100 kilogramów przeterminowanej kapusty, ser twarogowy oraz jogurty, które również nie nadawały się do spożycia. Oprócz tego mięso, które nie posiadało daty ważności: 50 kilogramów mielonej wołowiny, 7 kilogramów mięsa drobiowego, 7 kg piersi z kurczaka oraz 13 kg łaty wołowej. - Mięso nie posiadało oznaczeń. Nie udało się określić skąd pochodziło, ani jaka jest jego data ważności. Również temperatura w jakiej je przechowywano pozostawiała wiele do życzenia - poinformowała nas Katarzyna Kielar z WIIH. Wszystkie te składniki były na bieżąco używane do produkcji kebabów. - Właściciel przyznał wprost, że ich z nich korzystał - dodała Pani rzecznik. Wszystkie produkty zostały wycofane, a na właściciela został nałożony mandat w wysokości 400 złotych. Sprawę zgłoszono do Sanepidu oraz Urzędu Skarbowego. - Właściciel nie posiadał również zgody na produkcję kebabów, a jedynie na ich sprzedaż - dodała Katarzyna Kielar. Wiele do życzenia pozostawiał również stan sanitarno - porządkowy. W tej chwili wnętrze lokalu zostało odnowione. Kontrola jaką przeprowadził Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej była rutynowa i wcześniej zaplanowana. Obejmowała różne fast foody. Jednak uchybienia jakie miały miejsce właśnie w lokalu przy ul. 3 Maja były największe. - W pozostałych lokalach, które były przez nas kontrolowane, nie znaleźliśmy większych nieprawidłowości - poinformowała rzeczniczka WIIH. Na razie nie wiadomo czy wkrótce będą kontrolowane kolejne bary tego samego właściciela. Jak udało nam się dowiedzieć, już dziś w Kebabie Istambul rozpocznie się kontrola Powiatowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Sosnowcu. - Na razie nie możemy udzielać żadnych informacji - usłyszeliśmy w PSSE. Rezultaty kontroli powinny być znane w ciągu kilku najbliższych dni. źródło: www.gazetasosnowiec.pl Czy w DG to ten sam właściciel? W poscie na pierwszej stronie tematu pisałem o moim podobnym spostrzeżeniu co do jakości ich kebebów ![]() Ten post edytował Zibar śro, 11 lut 2009 - 09:47 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:17 |