![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
III DĄbrowska Ściema Kabaretowa - DebeŚciaK 2004
Plan imprezy: 13.02 piĄtek 17.00 WieczÓr JurorÓw - wystĄpiĄ: - Kabaret "CIACH" - Zielona GÓra - Robert GÓrski z Kabaretu Moralnego Niepokoju - Kabaret "HRABI" - "Spadkobiercy" 14.02 sobota 16.00 Konkurs KabaretÓw - wystĄpiĄ: - "Łowcy Kropka B" - "OKAZJONALNY" - "SZUM" - "Jachim Presents" - "SŁUCHAJCIE" - "To Za DuŻe SŁowo" - "NEONÓWKA" 15.02 niedziela 15.00 - Projekcja Filmu WŁadysŁawa Sikory "BaŚĹ o ludziach stĄd" 17.00 - Koncert LaureatÓw - gwiazda wieczoru: Kabaret "ANI MRU MRU" ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Nie wiem kto i co zrobił z tą imprezą ale od 2-3 lat impreza upada.
![]() Według mnie po prostu dobór kabaretów jest straszny od tego czasu. Domyślam się, że w ostatnich latach nastąpił niezły rozkwit sceny kabaretowej w Polsce a poszczególne kabarety zaczęły się cenić. Wydaje mi się jednak że dla takiej imprezy warto byłoby zorganizować ciut większy budżet (tu prośba do ludzi władnych w UM) aby w konkursie występowały naprawdę znane i cenione kabarety. Jest Paka, Ryjek i był Debeściak. Obecnie ranga imprezy drastycznie spadła.. O ile pozostałe dni można jakoś zrozumieć i powiedzmy że są jeszcze ok, o tyle dzień konkursu to totalna porażka. Gdzie takie zestawy kabaretów jak kiedyś: Neo-Nówka, Paranienormalni, Kabaret Młodych Panów, Kabaret Skeczów Męczących, Kabaret Łowcy.B, Jachim Presents itd. W dodatku ceny biletów poszły w zupełnie odwrotną stronę niż dobór kabaretów. :/ Ja wiem że kultura jest droga ale 55zł za dzień konkursowy z taką obsadą kabaretów.. w życiu!! Żeby nie było że tylko tak marudzę. Na debeściaka się wybieram (prawie jak co roku) ale w pt na Neo-Nówke. Ponad 100 z kieszeni wyparowała ale co jak co, na nich myślę że warto wydać (oby tylko skecze nie były z wersji TV aczkolwiek nawet jeśli tak to i tak ok). Mam jeszcze inny żal. To co się dzieje co roku ze sprzedażą biletów to jakaś kpina. Z samego początku po pojawieniu się informacji o sprzedaży biletów.. dużej ilości biletów już nie ma (nie są dostępne)! Owszem z tyłu sali są zawsze miejsca, ale ciekaw jestem co z miejscami z przodu. @Picaro, może to pytanie do Ciebie.. jak to jest możliwe? Czy UM albo PKZ rezerwuje sobie jakąś pule biletów (może żona albo syn chce iść)? Szczerze przyznam że do PKZtu nie dzwoniłem w tym roku. W zeszłym była właśnie taka sytuacja a w tym, wchodząc na ticket online dostępne były bilety z tyłu sali oraz jeśli z przodu to wyłącznie 3-4 miejsca z brzegu. Jeśli jest inaczej może wyprowadź mnie z błędu ![]() No i mam jeszcze pytanko, czy w tym roku będą także sprzedawane koszulki debeściaka? Ten post edytował kwintosz pią, 06 lut 2009 - 21:42 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:41 |