![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
CYTAT Puchar Polski Kobiet VI runda wstępna – 7 i 28 stycznia MKS Dąbrowa Górnicza - KS Budowlani Łódź Impel Gwardia Wrocław - Calisia Kalisz KPSK Stal Mielec - Gedania Żukowo EC Wybrzeże TPS Rumia - Pronar Zeto Astwa AZS Białystok Mecze ćwierćfinałowe - 4 i 25 luty BKS Aluprof Bielsko-Biała - MKS Dąbrowa Górnicza/KS Budowlani Łódź Centrostal Bydgoszcz - Impel Gwardia Wrocław/Calisia Kalisz Farmutil Piła - KPSK Stal Mielec/Gedania Żukowa EC Wybrzeże TPS Rumia/Pronar Zeto Astwa AZS Białystok - Muszynianka Fakro Muszyna Turnieje finałowe rozegrane zostaną w formule Final Four. W dwóch ostatnich latach w finałach PP grało po osiem drużyn. Trofeum bronić będą Domex Tytan AZS Częstochowa i Farmutil Piła. Mamy ciekawych rywali ;d -------------------- 33001,04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Agata Sawicka: Ważne jest zwycięstwo, nieważny styl seniorki, plusliga 05.02.2009 11:10:26 - Nie nastawiałyśmy na łatwy pojedynek. Moim zdaniem zabrakło nam wczoraj kończącego ataku. Poza tym trochę słabiej zagrałyśmy zagrywką w tym meczu - podsumowuje mecz z Dąbrową Górniczą libero bielskiego BKS-u w rozmowie z Reprezentacja.net. Reprezentacja.net: Po zwycięstwach nad Muszyną i Piłą nikt się chyba nie spodziewał, że Dąbrowa Górnicza przysporzy wam tyle kłopotów. Agata Sawicka: - My się właśnie wcale nie nastawiałyśmy na łatwy pojedynek. Ten mecz był dla nas bardzo ważny, bo w zasadzie od niego zależy, czy pojedziemy do Olsztyna czy nie. Bardzo się cieszę z tego zwycięstwa, nie ważne jak, ani w jakim stylu. Ważne, że to spotkanie jest wygrane. Szkoda tylko, że aż tyle nas to kosztowało. Jakim zatem elementem pognębiły was dąbrowianki? - Myślę, że raczej nie zagrywką, bo miałyśmy wczoraj wyjątkowo dobre przyjęcie, a Kaśka Skorupa rozgrywała na bardzo wysokim poziomie. Moim zdaniem zabrakło nam wczoraj kończącego ataku. Poza tym trochę słabiej zagrałyśmy zagrywką w tym meczu, przez co rywalkom łatwiej było grać. Najważniejsze jednak, że w końcówkach setów i w piątej partii dziewczyny się spięły w ataku i udało się nam zwyciężyć. Fajnie, że swoją szansę dostała Berenika Okuniewska. Może wczoraj nie był jej dzień, ale to ważne, żeby grała i zdobywała doświadczenie. Czwartego seta wygrałyście bardzo wysoko do 9… - Chyba po prostu byłyśmy już tak zmęczone, że chciałyśmy jak najszybciej wygrać i zakończyć ten mecz (śmiech). Chciałyśmy już nie męczyć się dłużej, tylko skończyć pojedynek. Jak Twoje zdrowie? Wszystko już w porządku? - Czuję się bardzo dobrze i mam nadzieję, że najlepsze jest przede mną. Myślę, że forma małymi kroczkami idzie w górę. Dobrze mi się grało wczoraj z Dąbrową i choć rzadko bywam zadowolona ze swojej postawy, to tym razem jestem. Myślę, że zagrałam nieźle i w jakimś stopniu przyczyniłam się do zwycięstwa. Ale myślę, że najlepsze jeszcze przed nami, bo bardzo mocno przygotowujemy się do play offów. Czy to nie jest tak, że pierwsze miejsce w tabeli trochę was uśpiło i stąd te pięć setów z Dąbrową? - Szczerze mówiąc u nas o tym pierwszym miejscu nie rozmawia się ani z trenerem, ani między sobą – po prostu o tym nie mówimy. Każdy mecz gramy na 100%, na najwyższych obrotach i nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby się trochę rozluźnić, bo już mamy fotel lidera. Każdy mecz jest dla nas tak samo ważny. * Rozmawiała Joanna Majtyka - Reprezentacja.net źródło: Reprezentacja.net opracowanie: Joanna Majtyka No cóż tak to jest i trochę w tym prawdy jest, bo jakby zagrały na 100% przez cały mecz to takiego wyniku by może nie było, ale od tego jest nasza drużyna, żeby wykorzystywać wszystkie słabe punkty przeciwniczek - w tym i lekceważenie nas. Poza tym, skoro już jest druga wypowiedź w tym stylu, to ... Odpowiedź na pyt. dot. 4 seta.. żenująca, jak napisał ktoś w komentarzach krótko i dobitnie - jakby się Ania B nie spięła i nie wróciły podstawowe zawodniczki do składu to by DG wyjechała z 1:3 i tyle. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:24 |