![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Mydlice Pn. Nr użytkownika: 916 Płeć: Kobieta GG: 8664757 ![]() |
Dziś całkiem przypadkowo szłam ulicą Sobieskiego i oto moim oczom ukazał się... sklep z dopalaczami. Przyznam szczerze, zmroziło mnie to, bo jestem przeciwna takim hmm... salonikom.
Ktoś się chociaż cieszy? :]
Powód Edycji: Mod. Temat przeniesiony
-------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
Tak tak-a to jest butelka w której pan sprzedawał wódkę chłopom pańszczyźnianym.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: pią, 30 sty 09 Nr użytkownika: 3,171 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę że trochę odchodzicie od tematu, tak naprawdę to caly problem polega na hipokryzji państwa. Przecież alkohol jest używką, która działa uzależniająco, a jednak państwo zezwala na jej rozpowszechnianie, ponieważ pobiera za to podatek w formie akcyzy. I tak naprawdę mało kogo interesuje ile zła w życiu ludzi i ich rodzin alkohol powoduje. Bo jest dozwolony i tyle. A tak naprawdę to te tajemnicze "narkotyki" są złe....
Ja tego nie rozdzielam, używka to używka, myślę że większość zażywających, którzy mają doświadczenie wie jak sztuczne i nielogiczne są to podziały. Niebezpieczeństwo uzależnienia jest zawsze taki samo. Czy pijemy piwko czy palimy ziółko. Pomijam tu oczywiście substancje które uzależniają fizycznie, choć jak porozmawiacie z alkoholikiem to wam powie, że po pewnym czasie fizycznie też sie to odczuwa. Teraz pojawiły się te dopalacze, oczywiście jest to wykorzystanie luki w prawie, no i państwo traci pieniądze, zatem faktycznie jest to zło ostateczne. Aczkolwiek przecież nawet jeżeli te dopalacze się zlikwiduje to i tak pozostanie jak zawsze czarny rynek, który będzie dalej czerpał zyski z durnej selektywnej prohibicji państwa. Ludzie sami powinni podejmować decyzje, a nie pozwalać jakimś urzędnikom robić to za nich. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:56 |