![]() |
![]() |
Guest_tomasz sołtysik_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Witam serdecznie!
Na niniejsze forum zostałem zaproszony na stronie "naszego miasta". Dzięki! Służe swoją osobą wszystkim internautom. W miarę posiadanej wiedzy odpowiem na wszystkie pytania, zniose rzeczową krytykę, podejme polemike na tematy dotyczące Dąbrowy Górniczej, władz etc. etc. Pozdrowienia dla Wszystkich Tomasz Sołtysik Ten post edytował kwintosz czw, 28 wrz 2006 - 20:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 9 Dołączył: wto, 01 mar 05 Nr użytkownika: 127 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie przyjełam tego jako atak ale jako chęć dowiadywania się informacji z naszego miasta. Bardzo przepraszam, że nie odpisałm szybciej, ale niestety nie dałam rady :)
No cóż... chcę niestety wam powiedzieć, że nie jesteśmy po to, aby organizować imprezki, budować skateparki itp.... Może wyłorzę poprostu cytacik ze STATUTU : Statut Młodzieżowej Rady Miejskiej w Dąbrowie Górniczej, rozdział 2, paragraf 2: "celem działania Rady jest wspieranie i upowszechnianie idei samorządowej wśród młodzieży oraz zwiększenie aktywnosci młodych w mieście" rozdiał 2 paragraf 3: "Rada realizuje swoje cele poprzez: 1. opiniowanie projektów uchwał Rady Miejskiej regulujacych sprawy mające wpływ na warunki rozwoju młodego pokolenia; 2. inicjowanie działań dotyczacych życia młodych ludzi w mieście, a w szczególności w zakresie nauki, kultury i sportu; 3. podejmowanie działań propagująych cele Rady; 4. koordynacją i inspiracją inicjatyw młodych ludzi; 5 prowazenie działalności informacyjno - doradczej; 6. nawiazywanie współpracy z krajowymi oraz zagranicznymi organizacjami, których cele pokrywaja sie z celami Rady. ( reszta statutu : www.mrmdg.pl/statut.html ) Może to wam przybliży trochę naszą działalność... oto ona : - poczatek 2003 roku - akcja integracyjna w PKZ'cie dla dzieci zdorwych i niepełnosprawnych, organizowana razem z UM, MOPT, - początek 2003 roku - czynny udział w akcji protestacyjnej studentów Zamiejscowego Wydziału Politechniki Śląskiej, - IV/V 2003 sondaż w szkołach co młodzież chciałaby zmienic w miescie - wyniki 90% ankietowanych twierdzi, że w DG jest za mało knajp i barów (niestety to nie leży w granicach działania MRM) - IX 2003 kampania inforamcyjna o samorządzie w szkołach gimnazjalnych i ponadgizmnazjalnych gdzie odbywać sie miały wybory uzupełaniające - XI 2003 - gimnazjum nr 9 wystąpiło z prosba o pomoc przy organizacji Andrzejkowego Festiwalu Karaoke ,który jest "młodą�" szkolna tradycją. Inicjatywa spotkała sie z poparciem Radnych i wspomoglismy gimnazjum - XII 2003 warsztaty dla młodzieży z tworzeniem analizy środowiska lokalnego, efektem czego było stworzenie analizy SWOT naszego miasta która została przedłozżona władzą miasta - organizacja imprezy Karnawałowej dla wychowanków Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w DG - I - III 2004 realizacja nieudanego (niestety) projektu stowrzenia czegoś w stylu Młodzieżowego Centrum Badania Opinii Publicznej - w maju ruszył projekt organizowany razem z pracownia plastyczną PKZ' "umysł otwarty" skierowany do dąbrowskiej młodzieży interesującej sie sztuka plastyczną, którego finał przewidziany jest na czerwiec tego roku - IX 2004 wybory MRM II Kadencji - XI 2004 organizacja kolejnego Festiwalu Karaoke w gimnazjum nr 9 - II 2005 koncert w An'Caffe (zespół CODA) Nie jesteśmy jak juz mowilam po to, aby organizowac imprezki ale sie staramy dotrzec do mlodziezy poprzez nie wlasnie. Mamy charakter konsultacyjny. Pomysly ktore docieraja od mlodziezy (te lepsze) zostaja przedstawione na sesjach Rady Miejskiej.. Jeżeli macie taki pomysl to na kazdej sesji MRM jest taki punkt w porzadku obrad "Wolne wnioski" ... ZAPRASZAM SERDECZNIE!!! 4 kwietnia 2005 roku w Sali Sesyjnej Urzędu Miejskiego o godzinie 11.00 Każdy jest mile widziany Jeżeli chcecie podyskutować na taki temat to zapraszam na stronkę www.forummrm.xx.pl :) mamy już podobny przypadek z którym gadają Radni mam nadzieje ze chociaz sprobujecie przeczytac temat : no no no Polecam Cały a napewno sie bardzo duzo dowiecie,... co robic aby miasto bylo spoczko ![]() Pozdrawiam, Radna Wioletta Makuch P.S. Jeżeli chodzi o temat w którym piszemy to przepraszam Admina i Tomasza Sołtysika (kórego serdecznie pozdrawiam i chyba będzie na sesji mrm?) Ten post edytował kwintosz czw, 28 wrz 2006 - 22:36 -------------------- Proszę uprzejmie o usuniecie mojego konta z tego forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:38 |