![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tu zajmijmy sie komentarzami o wrażeniach w CH Pogoria, natomiast tamten temat zostawmy na komentowanie budowy CH Pogoria jak i remontów w jej otoczeniu. Mysle ze taki podział powinien być dobry.
Ten post edytował kwintosz czw, 27 lis 2008 - 21:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: wto, 06 sty 09 Nr użytkownika: 3,106 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale w Realu w Pogorii nie ma sprzętu agd, rtv czy komputerów. Ciekawe dlaczego? Na katowickiej czy w Czeladzi takie rzeczy są. Nasuwaja mi się dwie odpowiedzi. Po pierwsze: w Pogorii jest sklep Euro i może dlatego Real nie chce robić konkurencji jego właściecielowi.
Albo ten Real jest za mały i postanowiono zrezygnować z tych artykułów. Wiadomo przecież, że to Geant miał być hipermarketem w Pogorii, a właściciel Reala (Metro AG) przejeło sklep na etapie budowy i nie mógł sam zaprojektować jego powierzchni. W każdym razie szkoda. Ostatnio chciałem kupić suszarkę do włosów, udałem się do Pogorii, wszedłem do Reala i spotkał mnie spory zawód. Musiałem pojechac na katowicką, bo na piętrze w Euro nie było nic ciekawego w rozsądnej cenie. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale w Realu w Pogorii nie ma sprzętu agd, rtv czy komputerów. Ciekawe dlaczego? Na katowickiej czy w Czeladzi takie rzeczy są. I co z tego, że są? Zakładam, że Real w Pogorii pełnić ma rolę głównie marketu spożywczego, w dalszej mierze chemicznego/odzieżowego itp. Raczej słusznie napisałeś drugą tezę, że: CYTAT Albo ten Real jest za mały i postanowiono zrezygnować z tych artykułów. Wszak Tesco przejęło też małe supermarkety "Leader Price" czy Carrefour dawne "Alberty". Czy to znaczy, że we wszystkich w nich mają być te same asortymenty, co w dużych marketach? :> CYTAT W Pogorii jest sklep Euro i może dlatego Real nie chce robić konkurencji jego właścicielowi. W M1 też jest Media Markt czy Praktiker i wiele innych małych sklepów chemicznych/odzieżowych, w mimo to w tamtejszym Realu jest bodaj każdy asortyment w sprzedaży! CYTAT Geant miał być hipermarketem w Pogorii, a właściciel Reala (Metro AG) przejeło sklep na etapie budowy i nie mógł sam zaprojektować jego powierzchni. No właśnie, Geant miał być hipermarketem! I w zasadzie tylko ten miał być, jako główny sklep wiodący prym, a reszta to ew. małe sklepiki uzupełniające Geanta. Coś jak Auchan. Natomiast obecna "Pogoria" to centrum handlowe, gdzie chodzi nie tyle o hipermarket, co o sklepy w całej galerii, gastronomie i rozrywkę (kino). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:40 |