![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: śro, 19 mar 08 Nr użytkownika: 1,174 Płeć: Mężczyzna GG: 8456189 Skype: czesio-samo-zlo Tlen: brak ![]() |
Witam ! chciałem poruszyć problem dotyczący breku skateparku , czyli miejsca w ktorym młodzież(i nie tylko) może uprawiać sporty extremalne . Sam jestem miłośnikiem sportów extremalnych a dokładnie skakania na rowerze i deskorolce . Jest to według mnie wstyd żeby takie miasto jak Dąbrowa nie miała żadnego skateparku , jeśli nawet dużo mniejsza od Dąbrowy Czeladź ma 2 skateaparki w tym jeden kryty . TEraz musimy uprawiać te sporty na ulicach co jest bardzo nie bezpieczne a czasem nawet kończy sie tragicznie, np bardzo czesto przy zjazdach na rowerze ze schodów w centrum do podziemia sa potrącani ludzie , albo niedawno podczas skoku ze schodów koło superjednostki prawie nie potrącił mnie samochód ... myśle że taka inwestycja była by dobra dla wszystkich , dla nas , ponieważ mielibyśmi się gdzie wyszaleć, a dla ludzi, iż nie było by takiego zagrożenia dla ludzi przez spoty extremalne uprawiane na ulicy . myśle że trzeba napisać pismo do urzędu z proźbą z zbudowanie owego skateparku . ja niestety nie mam doświdczenia w pisaniu takich pism , i czy mógłby ktoś kto sie w tym obraca napisać takie pismo ? i kto by sie mógł pod tym podpisać ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Było na forum...
![]() CYTAT 2. Prace projektowe: (...) 2.2.13.boisk do piłki siatkowej, 2.2.14.skateparku, ściany wspinaczkowej, małej architektury, 2.2.15.dróg i chodników, parkingu, z ukształtowaniem terenu, 2.2.16.projektu wyburzeń, 2.2.17. aranżacji zieleni, 2.2.18. ogrodzenia terenu, z elektryczną bramą główną , 2.2.19. projektu przekładek uzbrojenia terenu kolidujących z inwestycją. A pod co będzie to chyba nie pisze. Jeszcze raz przejrzę papiery ;p -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,294 Płeć: Mężczyzna ![]() |
może za wcześnie, ale dobrze by było jakby ten skate park był zaprojektowany z udziałem osób które będą go użytkowały
Ten post edytował kolek nie, 14 gru 2008 - 21:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
może za wcześnie, ale dobrze by było jakby ten skate park był zaprojektowany z udziałem osób które będą go użytkowały pierw te osoby powinni zwrócić za rozwalone schodki, śmietniki, krawężniki etc. jak widze takiego delikwenta w gaciach jaby w nie nas.ał to mam ochotę mu coś zrobić.. a jak jeszcze się popisuje w przejściu podziemnym, gdzie ludzie się spiesza na autobus do pracy to już całkiem.. rampa jest na zielonej jak postawili to ktoś był, a obecnie olewka.. tak samo bedzie z tym skejtparkiem, napalą sie dzieci lans ala tony hołk.. potem pare kap wpadnie do dziennika i trzeba będzie sobie odpuścić |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,294 Płeć: Mężczyzna ![]() |
pierw te osoby powinni zwrócić za rozwalone schodki, śmietniki, krawężniki etc. jak widze takiego delikwenta w gaciach jaby w nie nas.ał to mam ochotę mu coś zrobić.. a jak jeszcze się popisuje w przejściu podziemnym, gdzie ludzie się spiesza na autobus do pracy to już całkiem.. rampa jest na zielonej jak postawili to ktoś był, a obecnie olewka.. tak samo bedzie z tym skejtparkiem, napalą sie dzieci lans ala tony hołk.. potem pare kap wpadnie do dziennika i trzeba będzie sobie odpuścić Co do rowerzystów jeżdżących w Dąbrowie extremalnie, nie da sie zniszczyć na rowerze schodów albo krawężnika, co do spodni, to nie moja sprawa każdy chodzi w czym chce. Co do rampy na zielonej jest na niej napis zakaz użytkowania, stan techniczny jej jest okropny, w jednym z przeglądów Dąbrowskich pisali że została już pocięta i oddana na złom. To tak jakbym powiedział że masz przecież drogę do domu, co z tego że jest wysypana żwirem i są na niej dziury i nie da sie po niej jeździć. Jeśli uważasz że skate park jest nie potrzebny, zapraszam na park sielecki w lato po południu, nie da sie tam pojeździć, jest tyle ludzi. Na zagórzu też jest skate park, jest on źle wykonany, copingi (te metalowe rurki) odstają po pare cm od profilu, wiec mało deskorolkarzy tam jeździ, większość rowerzystów. Znam ludzi z Dąbrowy którzy jeżdżą przynajmniej raz w tyg do Katowic na Ligotę na skate park, aby normalnie pojeździć, tracą na bilety mnóstwo pieniedzy. I te osoby jeżdżą od kilku ładnych lat. poniżej masz link z ostatnich dni jak kolega jeździ po skate parku: http://www.pinkbike.com/video/51385/ a tu moje foty: http://kolkinson.pinkbike.com/album/ride/ a gdzie mają ćwiczyć tricki? ![]() ale z drugiej strony - gigantomania Naszych Wielkich, jak skate park to od razu olbrzym, może kontrolnie postawić funbox'a, kilka murków i sprawdzić jakie jest zainteresowanie ![]() I jeszcze jedno, dlaczego na Zielonej, a nie przy "blokowiskach", komu będzie się chciało dymać z deską pod pachą czy rolkami w plecaku (+ kask i ochraniacze)? Wiem że może zabrzmi to jakoś zachłannie ale jeden funbox na 30 ludzi? i do tego na rowerze nic sie nie zdziała za bardzo. Skate park jak ma powstać powinien być urozmaicony i powinien każdy znaleźć coś dla siebie z różnym stopniem zaawansowania. Według mnie powinien taki park znajdować sie gdzieś w centrum, na zielonej jak powstanie, będzie tam dużo dresów, potrzaskanych butelek i pewnie kradzieży. I do tego dojazd w wakacje z deską czy na rowerze w kasku i ochraniaczach, koszmar. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Według mnie powinien taki park znajdować sie gdzieś w centrum, na zielonej jak powstanie, będzie tam dużo dresów, potrzaskanych butelek i pewnie kradzieży. I do tego dojazd w wakacje z deską czy na rowerze w kasku i ochraniaczach, koszmar. Argument jak dla mnie wzięty z dupy strony :|. Nie zapominajcie, że to ma powstać w ramach Centrum Sportów Letnich i Wodnych Pogoria. W ramach kompleksu w Parku Zielona, czyli raczej będzie miał kto tego pilnować, będzie to odgrodzone itd. A co do skateparków na każdym większym blokowisku :|. Jestem przeciw. Niech mają jeden czy dwa w mieście i tak uprawiają swe sporty, a nie po każdym osiedlu. Bo zawsze się znajdzie jakieś idiota, który przykozaczy innym i zakłóci spokój innych osób... A zresztą lokalizacja na Zielonej jest dobra. Najpierw trzeba tam dojechać (jak na rowerze) to i rozgrzeweczka będzie wcześniej ;p. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Argument jak dla mnie wzięty z dupy strony :|. Nie zapominajcie, że to ma powstać w ramach Centrum Sportów Letnich i Wodnych Pogoria. W ramach kompleksu w Parku Zielona, czyli raczej będzie miał kto tego pilnować, będzie to odgrodzone itd. A co do skateparków na każdym większym blokowisku :|. Jestem przeciw. Niech mają jeden czy dwa w mieście i tak uprawiają swe sporty, a nie po każdym osiedlu. Bo zawsze się znajdzie jakieś idiota, który przykozaczy innym i zakłóci spokój innych osób... A zresztą lokalizacja na Zielonej jest dobra. Najpierw trzeba tam dojechać (jak na rowerze) to i rozgrzeweczka będzie wcześniej ;p. Właściwie w dzień na zielonej nie ma jakieś żulerni i dresów. Jeśli będzie ogrodzone i ktoś tego będzie pilnował, ok. Na zagórzu np. skate park sprzątają co 3-5 dni. Lokalizacja właściwie ma jeszcze jeden plus, nie będzie na nim przebywać nie zliczona masa bachorów z matkami, co sie zdarza np w Tychach. Co do skate parków na kilku osiedlach, też dla mnie głupota. Po co robić kilka małych, skoro można zrobić jeden duży i urozmaicony. Jak już poruszamy ten temat, to mógłby także powstać obok skate parku tor rowerowy (tor do 4x i sekcja dirtów) na którym można by było organizować zawody rowerowe rangi ogólno Polskiej. Koszt czegoś takiego nie jest zbyt duży bo składa sie wszystko z ziemi. Za przykład można wziąć Chorzów który taki tor zbudował i odbywają sie na nim duże imprezy. Jest to także w jakiś sposób promowanie Dąbrowy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:34 |