![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
obecne oznakowanie miasta w tym wzgledzie jest fatalne (juz pomijam inne znaki) i przyjezdni maja naparwde duze klopoty w poruszaniu sie po DG i czegos odszukaniu. Ale jak sie mozna dziwic skoro wjezdzajac i wyjezdzajac do/z DG nie ma tablic o tym informujacych nawet przy glownych drogach krajowych przebiegajacych przez miasto np. DK1 -na polnocnej granicy miasta, czy DK94 na granicy z Sosnowcem (swoja droga dziwnie w tym miejscu przebiega granica a ALBA ma dabrowski adres chociaz lezy w calosci w Sosnowcu
![]() ![]() W ten sposob szukanie jakis firm przez przyjezdnych jest w DG czesto koszmarem i bez pytania sie lub planu miasta ciezko- praktycznie wogole nie sa oznaczane dzielnice. I moze by sie tez tak wkoncu zdecydowac i tabliczki z nazwami ulic umeiscic w calym miescie a teraz nei wiadomo wedlug jakiego algorytmu jest to robione :x PS. Nasz oddzial GDDKiA tez super kontroluje wszystko - na nowym wezle w Podwarpiu ustawili nowiutkie drogowskazy, wedlug ktorych pozbawiaja DG Trzebieslawic i oznaczaja jaka osobna miejscowosc a nie dzielnice DG ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
Tak to te, widzialem ich kilkanascie, prawie codziennie je widuje, bo jest przy wejsciu na moja ulice (wczensiej nie bylo). Moge zrobic zdjecie
![]() -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Pojawiaja sie biale tabliczki z nazwami ulic. Dla mnie zdecydowanie ladniejsze niz stare i bardziej mi sie rzuca w oczy Może i rzucają się w oczy ale są mniej czytelne. Oby juz zawsze montowali takie, a nie wymyslili za chwile jeszcze innych. Ja bym tam jednak czekał na adaptację wzorów warszawskich. Stolica jednak pozostaje niedoścignionym ideałem pod względem informacji miejskiej. Nie wiem dlaczego od kilkunastu lat nie da się takich prostych warszawskich pomysłów stosować na prowincji ino trza wymyślać w każdej pipidówie coś gorszego. ![]() Aczkolwiek wypada się cieszyć z obecnej akcji. Czegoś takiego jeszcze u nas nie było. Tablice pojawiają się masowo. Swojej tabliczki doczekała nawet ulica Gagarina. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 21:27 |