![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
CYTAT ![]() Noclegownia z komisariatem Zimą ruszy nowa noclegownia. Będzie się mieścić w segmencie A przy ul. Łącznej 31. Przebudowa pawilonu zacznie się jeszcze w tym miesiącu, a prace potrwają do końca grudnia. Inwestycję prowadzi Miejski Zarząd Budynków Mieszkalnych. Noclegownia o powierzchni 402 metrów kwadratowych będzie miała 40 miejsc (dla kobiet 8, dla mężczyzn 32). Zostaną wydzielone cztery pomieszczenia sypialne. Zaplanowano sanitariaty, kuchnie, pralnie oraz pokój przystosowany dla osób niepełnosprawnych. W noclegowni zostanie wydzielone pomieszczenie z osobnym wejściem dla komisariatu policji (22,5 m kw). Obecnie bezdomnych przyjmują dwie placówki: Dom dla Bezdomnych Mężczyzn przy alei Zwycięstwa 6 oraz Noclegownia dla Bezdomnych przy ul. Komuny Paryskiej 3a, która ma być zlikwidowana z chwilą oddania placówki przy ul. Łącznej. (wian) - Dziennik Zachodni www.dabrowa.naszemiasto.pl Ten post edytował kwintosz sob, 29 gru 2007 - 23:17 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Moje zdanie na temat MOPS:
Gdyby nie oni, prawdopodobnie nie ukończył bym studiów, moja sytuacja rodzinna była dość nie ciekawa i powiem tylko że pracują tam naprawdę różni ludzie....niektórzy z powołania ale trafiłem też na takich co niestety nie rozumieli do końca swojej roli.....długo tam nie popracowali. Faktycznie zebranie marginesu społecznego jakim są alkoholicy razem z normalnymi rodzinami będącymi w trudnej sytuacji materialnej nie jest dobrym pomysłem, nie zamierzam się nad tym rozwodzić gdyż nie jestem kompetentną osobą w tym temacie, nie mam też porównania jak działają MOPS-y w innych miastach. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:54 |