IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> nie masz planów na sobotnie popołudnie?, ... już masz :)
Maryhna
post sob, 30 sie 2008 - 15:59
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 652
GG: 2636495 status gadu-gadu

Śladami Vlada Palownika - odczyt z podróży Grzegorza Kuśpiela

6 września(sobota) o godzinie 17:00 w Muzeum Sztygarka w Dąbrowie Górniczej, z inicjatywy stowarzyszenia Forum dla Zagłębia Dąbrowskiego, odbędzie się odczyt z podróży po Bałkanach Grzegorza Kuśpiela - podróżnika, nagrodzonego m.in. tytułem "Dąbrowianina roku 2004".

Nikomu nie jest obca postać słynnego wampira Drakuli, ale czy ktokolwiek zna Vlada Palownika? To właśnie on stanowi pierwowzór dla książkowej i filmowej postaci wampira z Transylwanii. Jego osoba będzie też głównym tematem odczytu i jest to doskonała okazja by zweryfikować prawdziwość legendy o księciu Drakuli oraz poznać jego prawdziwą historię. A dla strachliwych rada: Weźcie ze sobą czosnek. wink.gif

Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy!
Wstęp na wycieczkę jest bezpłatny!
Szczegółowe informacje pod adresem: maria.rojowska@gmail.com

Ten post edytował Maryhna sob, 30 sie 2008 - 16:02

--------------------
Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże!

www.zaglebiedabrowskie.pl
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Maryhna
post śro, 03 wrz 2008 - 22:52
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 652
GG: 2636495 status gadu-gadu

hmmm gdybyś mnie znał i dokładnie czytał moje posty wiedziałbyś, że często nie używam wilekich liter i nie ma to nic wspólnego z brakiem szacunku do rozmówcy smile2.gif
next.. nie obiecuj bo przyjdzie ci jeszcze złamać dane obietnice tongue.gif
nie zamierzam omijać twoich postów ponieważ azaliż iż ażeby nie zwykłam omijać jakichkolwiek postów... grozi to zamieszaniem w danym wątku tongue.gif
alez nie rezygnuj z forum ponieważ byłaby to spora strata a gdybyśmy się wszyscy zgadzali ... byłoby nudno...
co do tego o czym przypominasz... masz rację i nie mam odwagi temu zaprzeczyć

i ostatnia kwestia: nie pozostaje mi nic innego jak przeprosić cię za moje zbyt ostre słowa, wynikały one co prawda ze sporej dawki irytacji ale jako dorosły człek powinnam się "ogarnąć" w odpowiednim momencie, dlatego proponuję zawieszenie broni, "niefoszenie" i uśmiech smile2.gif

pozdrawiam

--------------------
Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże!

www.zaglebiedabrowskie.pl
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:21
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza