![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
Śladami Vlada Palownika - odczyt z podróży Grzegorza Kuśpiela
6 września(sobota) o godzinie 17:00 w Muzeum Sztygarka w Dąbrowie Górniczej, z inicjatywy stowarzyszenia Forum dla Zagłębia Dąbrowskiego, odbędzie się odczyt z podróży po Bałkanach Grzegorza Kuśpiela - podróżnika, nagrodzonego m.in. tytułem "Dąbrowianina roku 2004". Nikomu nie jest obca postać słynnego wampira Drakuli, ale czy ktokolwiek zna Vlada Palownika? To właśnie on stanowi pierwowzór dla książkowej i filmowej postaci wampira z Transylwanii. Jego osoba będzie też głównym tematem odczytu i jest to doskonała okazja by zweryfikować prawdziwość legendy o księciu Drakuli oraz poznać jego prawdziwą historię. A dla strachliwych rada: Weźcie ze sobą czosnek. ![]() Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy! Wstęp na wycieczkę jest bezpłatny! Szczegółowe informacje pod adresem: maria.rojowska@gmail.com Ten post edytował Maryhna sob, 30 sie 2008 - 16:02 -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Użytkowniku Maryhno!
Wybacz, że jednak w przeciwieństwie do Ciebie użyłem dużej litery w tytule. Ja również zwracam się dziś po raz drugi i obiecuję, że po raz ostatni. Otóż masz rację. Zawsze wpadam w zły nastrój, stykając się z nazwiskami Hitler, czy Mussolini i paru innymi. Na szczęście, o Draculi w naszej szkole nie uczono. Dla uzupełnienia wiedzy przeczytałem ogólnodostępny artykuł z naszej lokalnej prasy i uważam, że to wystarczy. Stąd mój wpis w temacie odczytu Pana Kuśpiela, który Cię tak rozdrażnił. Wpis oczywiście, a nie odczyt! Proponuję, abyś omijała moje posty, szybko przechodząc do następnych. Ja Ci się zrewanżuję. W ten sposób unikniemy niepotrzebnych starć słownych. Niestety, nie zrobię Ci tej przyjemności i z własnej woli nie zrezygnuję z forum, choć widzę że dla niektórych jestem jak ta przysłowiowa sól w oku. Dla porządku przypominam, że Forum mieszkańców Dabrowy Górniczej jest wolne i niezależne oraz otwarte dla wszystkich wypowiedzi, które nie łamią regulaminu. użytkownik Arbas, niestety nie do usług |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:10 |