![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Slyszeliscie o pomysle utworzenia w dg opretki? Co wy na to?
Osobiscie uwazam to za dobry pomysl, choc raczej nie bede tam chodzil (nie kreci mnie taka muza :) ). Natomiast, przynajmniej wsrod mojej rodziny itd. dosc duzo jest osob (np moja mama), ktora z checia by chodzila na tego typu imprezy. Ciekawe co z tego wyjdzie. Czy dabrowa sie w koncu odchami?? ![]() Ten post edytował kwintosz sob, 15 wrz 2007 - 22:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za telebim i transmisje z igrzysk na nim POCHWAŁA
natomiast druga sprawa (chyba juz bylo o tym wspomniane ale nie moge znalezc): CYTAT ![]() Budka z kebabami będzie szpeciła wizerunek centrum miasta przez kolejnych 14 miesięcy ![]() Gastronomia w tym miejscu to nieporozumienie, uważają mieszkańcy. W ubiegłym tygodniu tuż obok zabytkowego Pałacu Kultury Zagłębia w samym centrum miasta pojawiła się przyczepa na kółkach, gdzie serwowane są kebaby. Tak niefortunna lokalizacja, na której Pałac zarobi miesięcznie 183 złote, wywołała wśród mieszkańców mieszane uczucia. Nie dość, że zatarasowany został całkowicie chodnik, to sam widok stoiska na tle największego w Dąbrowie centrum kultury i sztuki wydaje się jakby z zupełnie innej epoki. - W Pałacu znajduje się Urząd Stanu Cywilnego, udzielane są śluby, są imprezy rangi ogólnopolskiej, koncerty, a tutaj taki kwiatek. Jedzenie na wynos z przyczepy. To beznadziejny pomysł - podkreślają dąbrowianie. - Jeśli już ktoś chciał handlować kebabami, to nie w tym miejscu. Może po drugiej stronie, gdzie przy przystanku jest już ciąg fast-foodów - dodaje Maciek Nowakowski, mieszkaniec centrum. Okazało się, że pozwolenie na gastronomiczną działalność wydało szefostwo Pałacu Kultury Zagłębia, które ma prawo do dysponowania tymi gruntami. Trwa jednak sezon urlopowy i nikt nie chciał skomentować tej decyzji. Jak udało nam się nieoficjalnie dowiedzieć długo zastanawiano się, czy to rzeczywiście dobry pomysł. - Wynajmujący spełnia wszystkie wymagane warunki formalne i sanitarne, dostarczył do PKZ niezbędne zaświadczenia. Umowa została więc zawarta do 30 września 2009 roku - poinformowano nas jedynie w PKZ. A co na to wszystko miasto, które powinno zadbać o ład i porządek w centrum? - Plan zagospodarowania tego terenu musi umożliwić lokalizację obiektów małej gastronomii i drobnych usług. Budka z kebabem usytuowana jest na tej samej linii gastronomicznej, co inne obiekty, które tam się znajdują. Postawienie jej w innym miejscu byłoby niemożliwe - tłumaczy Lucyna Stępniewska z dąbrowskiego magistratu. (PAS) - POLSKA Dziennik Zachodni www.dabrowa.naszemiasto.pl Nie dosc ze to szpeci miasto i pkz oraz całkiem przyjemną i estetyczną okolice "parasolek", to moglbym to zrozumiec jesli PKZ mialby z tego dochód np 1500 za czynsz , ale 183 zl ......... ŁADNIE MUSIAŁO BYĆ ...................... Ten post edytował kwintosz pią, 08 sie 2008 - 23:34
Powód Edycji: Nie było źródła i wklejony był fragment artykułu, wkleiłem cały i podałem źródło
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:11 |