![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: nie, 06 lip 08 Nr użytkownika: 1,365 Płeć: Kobieta ![]() |
Władze Dąbrowy Górniczej na czele z Panem Prezydentem Zbigniewem Podrazą przygotowują szybki plan prywatyzacji jedynego szpitala w Dąbrowie Górniczej.
Ze strony Platformy Obywatelskiej dużego wsparcia udziela Pani Poseł Beata Małecka-Libera - zastępca przewodniczącego Sejmowej Komisji Zdrowia. Są już przygotowane stosowne projekty uchwał, które będą głosowane przez Radnych na najbliższej Sesji Rady Miasta Uważam, że zarządzanie dąbrowskim szpitalem jest niewłaściwe, ( milionowe zadłużenie, niski poziom usług, korupcja). Nasuwa się pytanie czy eksperymentowanie i próby tak szybkiej prywatyzacji uzdrowią sytuację i będą służyły w przyszłości mieszkańcom Dąbrowy Górniczej. Proszę o opinie? PS. Jeśli ktoś zna szczegóły o planach prywatyzacji bardzo proszę o informacje na forum. |
|
|
![]() |
Guest_tomasz sołtysik_* |
![]()
|
Guests ![]() |
w ciągu ostatnich kilku lat miałem okazję porównać publiczną służbę zdrowia i prywatną (i to zarówno osobiscie jak i na przykładzie bliskich)
jak dla mnie to niech nawet za darmo szpitale trafią w prywatne ręce, nich sobie kręci lody na tym kto chce, byleby tylko już skończył się tragiczny rozdział paranoii pt. "publiczna służba zdrowia" nie jestem fanem PO, ale jeśli sprywatyzują służbę zdrowia to chwała im za to, na pewno odbije się to z korzyścią dla pacjenta, bo chyba gorzej niż obecnie w publicznej służbie zdrowia być nie może! a tych którzy sa przeciw i krzyczą o "kręceniu lodów" zapraszam do publicznych szpitali! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:08 |