![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: nie, 06 lip 08 Nr użytkownika: 1,365 Płeć: Kobieta ![]() |
Władze Dąbrowy Górniczej na czele z Panem Prezydentem Zbigniewem Podrazą przygotowują szybki plan prywatyzacji jedynego szpitala w Dąbrowie Górniczej.
Ze strony Platformy Obywatelskiej dużego wsparcia udziela Pani Poseł Beata Małecka-Libera - zastępca przewodniczącego Sejmowej Komisji Zdrowia. Są już przygotowane stosowne projekty uchwał, które będą głosowane przez Radnych na najbliższej Sesji Rady Miasta Uważam, że zarządzanie dąbrowskim szpitalem jest niewłaściwe, ( milionowe zadłużenie, niski poziom usług, korupcja). Nasuwa się pytanie czy eksperymentowanie i próby tak szybkiej prywatyzacji uzdrowią sytuację i będą służyły w przyszłości mieszkańcom Dąbrowy Górniczej. Proszę o opinie? PS. Jeśli ktoś zna szczegóły o planach prywatyzacji bardzo proszę o informacje na forum. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Obecnie odbywa się próba sprywatyzowania Laboratorium. Jest to strzał w kolano szpitala (jedyny "oddział" na którym szpital może zarabiać)...ale pomińmy ten temat. ... Rozważcie wszystkie aspekty. Również takie że jak dostaniecie skierowanie na zrobienie głupiej morfologii to będziecie musieli teraz za to słono wybulić. A dotychczas mieliście to ze skierowaniem za darmoche. Witam! Widzę tu pewną nieścisłość - Laboratorium, które zarabia na badaniach dla szpitala pieniądze na jego utrzymanie jednocześnie robi te same badania dla ludzi za darmo???? wytłumacz mi proszę bo się zgubiłem i nie wiem czy zrobię te badania za darmo czy muszę płacić p.s. myślę, że to jest plotka osób które są nieprzychylne Podrazie i Małeckiej-Liberze. nikt nie widział projektów uchwał o których pisze alicja53 - jej/jego 1 post na forum ![]() coś na pokrój " czy ktoś widział dziub-dziuba" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:04 |