![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: nie, 06 lip 08 Nr użytkownika: 1,365 Płeć: Kobieta ![]() |
Władze Dąbrowy Górniczej na czele z Panem Prezydentem Zbigniewem Podrazą przygotowują szybki plan prywatyzacji jedynego szpitala w Dąbrowie Górniczej.
Ze strony Platformy Obywatelskiej dużego wsparcia udziela Pani Poseł Beata Małecka-Libera - zastępca przewodniczącego Sejmowej Komisji Zdrowia. Są już przygotowane stosowne projekty uchwał, które będą głosowane przez Radnych na najbliższej Sesji Rady Miasta Uważam, że zarządzanie dąbrowskim szpitalem jest niewłaściwe, ( milionowe zadłużenie, niski poziom usług, korupcja). Nasuwa się pytanie czy eksperymentowanie i próby tak szybkiej prywatyzacji uzdrowią sytuację i będą służyły w przyszłości mieszkańcom Dąbrowy Górniczej. Proszę o opinie? PS. Jeśli ktoś zna szczegóły o planach prywatyzacji bardzo proszę o informacje na forum. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Jak dla mnie to jeśli nad jakąś instytucją nie wisi karząca ręka pazernego (ale uczciwego) prywatnego właściciela to zawsze będzie z nią źle (no chyba, że żylibyśmy w idealnym świecie gdzie wszyscy są uczciwi, mądrzy i piękni
![]() A z tą bezpłatną służbą zdrowia to też jest fikcja, prawda jest taka, że "jak nie posmarujesz to się nie wyleczysz" - i niekoniecznie chodzi mi o łapówki, po prostu jak ktoś jest naprawdę chory to realia są takie, że jak nie opłaci prywatnych wizyt to chory będzie dalej. To tak jak z edukacją - niby też jest bezpłatna ale nauczyciele zwykle "przykładają się" do pracy dopiero na dodatkowo płatnych korepetycjach. PS. No i przypominam, że służbia zdrowia tylko z nazwy jest bezpłatna - przecież każdy płaci ubezpieczenie, podatki itp. to niby jaka ona bezpłatna. Gdybym miał taką możliwość to w jednej sekundzie zrezygnowałbym z "państwowego" ubezpieczenia, dołożył parę złotych i wykupił ubezpieczenie takie, z którego miałbym jakikolwiek pożytek. I wówczas mam gdzieś czy służba zdrowia jest państwowa czy prywatna - za wszystko płaci ubezpieczyciel... Ten post edytował vacu wto, 08 lip 2008 - 08:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:03 |