![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po wymyŚleniu niniejszego zwrotu wpadŁem w gŁĘbsze samouwielbienie i postanowiŁem zaŁoŻyĆ wĄtek pod taki tytuŁem. Tematu nie wyczerpiemy - jak sĄdzĘ, trochĘjuŻ swe poglĄdy uzewnĘtrzniliŚmy.
Co to jest ZagŁĘbie? SkĄd siĘwziĘŁo? ŚlĄsk czy MaŁopolska? Jacy ludzie tu mieszkajĄ? Jacy powinni mieszkaĆ? Komu w mordĘdaĆ? A jakie miasta ZagŁĘbie tworzĄ? Czy mamy walczyĆ o wŁasne wojewÓdztwo? A moŻe wystĄpiĆ z NATO? KtoŚ "sŁawny" do zagŁebiowszczyzny siĘprzyznaje? OlaĆ kaszubÓw czy nie? Czy Zawiercie, to ZagŁĘbie? MoŻe zjednoczyĆ siĘw jedno miasto? KtÓra godzina? Dlaczemu dĄbrowskie a nie czeladzkie czy sosnowieckie? A co z dostĘpem do morza? Czyje kredki sĄ? Chwyci, nie chwyci, poprÓbowĆ moŻna... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
[quote]Owszem komuniŚci rÓwniez byli aktywni na naszych ziemiach ale jak dowodzi Zielinski i Radek pomysŁy przyŁaczenia Polski do Kraju Rad miaŁy maŁe poparcie w patriotycznym ZagŁĘbiu[/quote]
PomysŁy przyŁaczenia moŻe i miaŁy maŁe poparcie, ale to nie znaczy Że nasz region nie jest regionem o lewackim ( nie uŻyje okreŚlenia czerwonym charakterze - to tak na marginesie wŁaŚciwie istotne jest to uwaŻam iŻ powinniŚmy byĆ dumni z naszych korzeni i walki robotniczej w przeszŁoŚci - myŚlĘŻe teraz teŻ przydaŁoby siĘtroszeczkĘwziĄc przykŁad z naszych pradziadkÓw i uderzyĆ chwilami piĘŚciĄ w stÓŁ np. gdy pracodawca roluje przy wypŁacie. Co do Pana Kazka to chyba czĘŚĆ ŚlĄzakÓw siĘwstydzi za niego, uwaŻam Że jego poglĄdy sĄ bardziej populistyczne niŻ Pana Leppera, pomyŚleĆ niby facet na poziomie a takie brednie opowiada ciekawe czy Kiepura to teŻ Azjata wedŁug Kazka? Czy choĆby uŻytkownicy naszego forum :wink: [/quote] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:06 |