![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co do imprez masowych na Pogori 3, nie jest obecnie możliwe aby takie imprezy się tam odbywały. Powód jest prosty, względy logistyczne, czyli m.in. brak dróg ewakuacyjnych, bark parkingów, brak komunikacji, no i sam teren. Bo ten parking wcale nie jest tak duży. A gdzie jeszcze umieścić stoiska handlowe? Gdzie miejsce na gastronomie? Oczywiście są lokale
![]() Co do Zielonej. Ok piękny teren pod fajną klimatyczną imprezę, jaką też jest owy piknik. Tylko, że jest jeden problem z roku na rok coraz mniej osób. A jeżeli zacznie padać, to w ogóle ludzie nie przyjdą. I wtedy kasa władowana w imprezę po prostu się ulatnia, wykonawcy grają dla ptaszków i drzew, handlowcy nic nie zarabiają, a ludzie narzekają, że nie ma imprez w mieście. Nie wspominając już o barku parkingów no i komunikacji. Choć z bezpieczeństwem akurat na tej imprezie nie jest tak źle. Jak jest mało ludzi to i bezpiecznie jest. Chyba proste. I tak jeszcze osobiście jako osoba pracująca przy tego typu imprezach, to dla mnie super było by na terenach zielonych. Cóż mniej pracy, więcej laby ![]() ![]() CYTAT KOD Peterek napisał Haller nadawałby się idealnie na jakieś alternatywne wydarzenia, koncerty jazzowe, bluesowe, występy młodych wykonawców. tego brakuje w tym miescie.kiedys z kolegą doszlismy do wniosku ze mozna by zrobic uzytek z okraglaka na zielonej na niedzielne mini-koncerty. zeby zagrala np.dabrowska orkiestra,jakis band,mlodzi wykonawcy.ale zeby to mialo charakter rodzinny-taki piknik.mogloby to trwac tak 1h-2h.ludzie na kocach, z dziecmi,oczywiscie nie ma mowy o sprzedawaniu alkoholu(we wlasnym zakresie:D ) Oczywiście inne imprezy powinny się odbywać, a co do okrąglaka sam na tym myślę. Może to właśnie jest miejsce na pewnego rodzaju usługi, czyli organizowanie imprez nie koniecznie przez miasto, a przez jakieś agencje. Tylko do tego potrzeba sponsorów. No i Park Hallera też jakby ma w tym względzie lepsze notowania. I co do alkoholu sprawa obecnie nie do obejścia, albo robisz miejsce do picia i jest piwo na imprezie, albo bez alko i są mandaty, rozzłoszczeni ludzie itd. Acha i jeszcze tak kwestia, że niby Park Hallera jest za mały na takie imprezy jak dni DG. Troszkę to dziwne i śmieszne. Może faktycznie scena powinna być na większym placu (może przed PKZ jak z kimś już dyskutowałem ![]() Na Zielonej też miejsca wcale niejest więcej - chyba że w krzakach. No fakt alejki są większe. Tylko, że są drzewa przy nich i jak postawisz stoiska promocyjno-handlowe, to tego miejsca już tak dużo nie ma, bo nie da się ich postawić w głąb po za alejką. Po drugie nigdy na Zielonej nie było tyle osób, co w tym roku na dniach DG. Nigdy nie stała tam tak duża scena choć podobnych rozmiarów była na zeszłym pikniku i dniach DG i to zajmuje sporo miejsca. I gwarantuje, że tam te osoby starsze nie maiły by lepiej, chyba żeby do fontanny wskoczyły. No i oczywiście bezpieczeństwo. Co tu dużo mówić, każdy wie jak jest. A Zielona jest słabo oświetlona itd. I jak wspomniał mary cha zniszczenia był by większe nie tylko wśród przedmiotów martwych, ale także drzew i innych roślin, oraz ludzi. A problem komunikacji nocnej w naszym mieście to już inna sprawa, choć związana z tego typu imprezami. Jej nie ma i już. Ale i tak łatwiej komuś przyjechać samochodem i zaparkować pod Nemo albo halą, niż na zielonej, Łatwiej załatwić taksówkę, a nawet łatwiej dojść do domu, czy to do Gołonoga, czy na Mydlice (no Łęknice są wyjątkiem), czy na Reden. No to takie moje argumenty i też oczywiście nie trzeba się z nimi zgadzać. A na koniec pytanie, kto z was był w zeszłym roku na Pikniku? i kto w ogóle z was chodzi na takie imprezy? poza Padziem, który wyraził chęć ![]() pozdro i bez złośliwej walki na racje, bo to nie ma sensu. Ja w sumie też jestem za Zieloną ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:47 |