![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
odbyŁ siĘw parku Zielona w ostatniĄ niedzielĘ. Nie zjawiŁbym siĘtam gdyby nie mÓj syn, namÓwiony przez wuefistkĘdo udziaŁu. Pewnie i sam bym wystartowaŁ gdybym wiedziaŁ, Że takowa kategoria wiekowa bĘdzie. KŁania siĘ, ponownie, propagowanie wszelkich imprez w DĄbrowie GÓrniczej. Ale przejdĹşmy do samej imprezy. Jestem peŁen podziwu dla organizatorÓw, impreza przygotowana profesjonalnie, poszczegÓlne konkurencje bez opÓĹşnieĹ, byŁa nawet moŻliwoŚĆ wypoŻyczenia kaskÓw dla tych, ktÓrzy bardzo chcili wziĄĆ udziaŁ. Żaden z uczestnikÓw nie opuŚciŁ Zielonej bez najmniejszej choĆby nagrody za udziaŁ w wyŚcigu. Teren przygotowany pod crossy rowerowe ma zimĄ speŁniaĆ rolĘnarciarskiej oŚlej ŁĄczki. Dyrektor CSiR zapowiedziaŁ, Że w fazie zakupu jest maŁy wyciĄg. PlanujĄ teŻ tor dla skatowcÓw. To bardzo pozytywne co zobaczyŁem i usŁyszaŁem. Impreza udana, nie liczĄc koĹcowaego potkniĘcia, ale jak mÓwiĄ: ten nie robi bŁĘdÓw, kto nic nie robi. PrzejdĹşcie siĘsami na spacer i zobaczcie.
olo |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
LIST OTWARTY DO PREZYDENTA I RADY MIASTA DĄBROWA GÓRNICZA
Szanowny Panie Prezydencie, Panie i Panowie Radni! Jakież było moje zdziwienie kiedy podczas wycieczki rowerowej po terenach zielonych przylegających do kompleksu Pogorii dostrzegłem setki (a może są już ich tysiące) plastikowych słupków, na każdym z nich herb Naszego Miasta, piktogram roweru i czarny pasek. Jak wprowadzanie ton plastiku do naszych pięknych lasów ma się do ekologii? Ekologii o której tyle się mówi. Na całym świecie do wyznaczania szlaków turystycznych wykorzystuje się stałe punkty krajobrazu (drzewa, słupy, kamienie i.t.p.). Czy wprowadzanie łatwopalnego przecież plastiku nie ma wpływu na zagrożenie pożarowe lasów? Co na to Komenda Państwowej Straży Pożarnej i Dyrekcja Lasów Państwowych? Szanowni Włodarze Naszego Miasta, pragnę zwrócić Waszą uwagę na fakt, że Dąbrowa Górnicza jest chyba jedyną gminą w Polsce na terenie której nie istnieje ani jeden metr ścieżki rowerowej na drodze publicznej, mamy piękne tereny zielone wokół miasta ale brak jest całkowicie wytyczonych ścieżek rowerowych po których można bezpiecznie do nich dojechać z terenów industrialnych. Jaki jest sens wytyczać ścieżki rowerowe w lasach a nie zadbać o ułatwienie dojazdu do nich? Sam jestem ofiarą wypadku drogowego, na ul. Jasnej jako kierujący rowerem zostałem potrącony przez nieprzestrzegającego przepisów motocyklistę. Proszę o zadbanie o nasze, rowerzystów życie i zdrowie, na terenach zielonych poradzimy sobie bez wytyczonych szlaków. Szlaków, które nie mają początku ni końca, które nie mają oznaczeń dokąd prowadzą. Dąbrowa Górnicza 10 czerwca 2008 r. Z poważaniem: rowerzysta, mieszkaniec miasta
Powód Edycji: Mod: temat przeniesiony
-------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Jakież było moje zdziwienie kiedy podczas wycieczki rowerowej po terenach zielonych przylegających do kompleksu Pogorii dostrzegłem setki (a może są już ich tysiące) plastikowych słupków, A tyle się mówi - piłeś, nie jedź ![]() Myślę, że tego typu pisma winno sie podpisywać imieniem i nazwiskiem i nawet adresem, jeśli mają być brane pod uwagę przez nasze władze i radnych! :> Nie wiem jak w urzędzie miejskim ale u mnie w firmie lepiej odbierane sa listy pisane po polsku. Te pisane "po polskiemu" z reguły odkłada się na koniec kolejki. ![]() jest sens wytyczać ścieżki rowerowe w lasach a nie zadbać o ułatwienie dojazdu do nich? (...) na terenach zielonych poradzimy sobie bez wytyczonych szlaków. A to jest problem polskich samorządów w całym kraju. Kilometr drogi rowerowej w mieście kosztuje pewnie tyle co 100km szlaku znakowanego w lesie. Niestety, chwilowo nic na to nie poradzimy. ![]() Ten post edytował bzenek czw, 12 cze 2008 - 08:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:14 |