![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: pon, 05 maj 08 Nr użytkownika: 1,270 Płeć: Kobieta ![]() |
Hej, wszystkim, widzę, że są tu ludzie, którzy są rozeznani w temacie. To świetniem, bo potrzebuję waszej pomocy. Chodzi o to, że piszę pracę na temat: Analiza starategiczna obszaru mieszkalnego Sródmieście w DG. Jeśli macie jakieś pomocne uwagi na ten temat to piszcie:
-jakie są mocne/słabe strony mieszkania w Śródmieściu -jakie są potencjalne możliwości i zagrożenia tego obszaru. Może to być np. na temat stanu budynków, metraża, stanu osiedli, bezpieczeństwa, jakiś statystyk, czystości, to czy ludzie są uprzejmi, pomocni, klimatu życia tutaj i co wam jeszcze przyjdzie do głowy. Przeszukałam internet i wycisnęłam z tego może ze 2 strony - katastrofa. Cała nadzieja w was, kochani. Jeśli możecie to też odsyłajcie mnie na jakieś sensowne strony www lub piszcie bezpośrednio: suszara1@wp.pl lub gg 2251214. Z góry dzięki. Ten post edytował kwintosz pon, 05 maj 2008 - 14:26
Powód Edycji: post przeniesiony, tu bardziej pasuje
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Trochę się już mieszka w Śródmieściu i powiem według mnie jakie są tego zalety.
![]() Zalety: - wszędzie blisko (Miejska Biblioteka, Poczta, ZUS, Szpital Miejski etc). - duży wybór jeśli chodzi o szkoły, na miejscu (zwłaszcza średnie). Niby dojazd to nie problem, ale z doświadczenia swojego i innych wiem, że lepiej mieć wszystko na miejscu. - bezpieczeństwo większe niż na obrzeżach miasta. - więcej sklepów, przez co i wybór większy. W dzielnicach zielonych są 3-4 sklepy i to wszystko, w śródmieściu mimo tego że dominują banki, to i tak jest pod tym względem lepiej. Niedługo będzie jeszcze CH Pogoria. - większe możliwości jeśli chodzi o rozrywkę. Wady: - na pewno mniejszy spokój, cisza niż w dzielnicach zielonych. - mniej zintegrowana społeczność, co dla niektórych może być zaletą, bowiem ma się trochę "prywatności". To na tyle, co mi przyszło na szybko do głowy. Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:46 |