![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Tematem trzeba by jakoś sensownie teraz się zająć. Jak wiecie klub zmienił nazwę na MKS Dąbrowa Górnicza, dlatego zmieniam nazwę wątku z "Klub MMKS Dąbrowa Górnicza" na "Klub MKS Dąbrowa Górnicza"
Ten post edytował kwintosz pon, 10 wrz 2007 - 21:52 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
CYTAT Wiesław Popik wraca do Bielska-Białej
2008-04-29 19:30 - Zajęliśmy jedno miejsce niżej niż Aluprof - mówi trener MKS-u Dąbrowa Górnicza Wiesław Popik. W jego słowach poza radością wyczuwa się też pewnego rodzaju zdziwienie. Beniaminek Ligi Siatkówki Kobiet w końcowej klasyfikacji był piąty. Wywalczył sobie prawo gry w europejskich pucharach. - Bielszczanki nie trafiły z formą. Sam osobiście liczyłem, że będą znacznie wyżej. Z kolei na pewno wielu obserwatorów nie doceniło zespołu z Piły. Siatkarki MKS-u Dąbrowa Górnicza najpierw zrealizowały swój podstawowy cel i zakwalifikowały do fazy play off. Większość zawodniczek wcześniej nie miało doświadczenia w grze w ekstraklasie. Ewa Cabajewska zdobyła złoty medal z Muszynianką, a Katarzyna Wysocka srebrny z Farmutilem Piła. Obie jednak nie grały pierwszoplanowych ról w swoich zespołach. "Gwiazd w naszej drużynie nie było - powiedział trener Popik. - Czołowa czwórka była poza zasięgiem pozostałych sześciu drużyn. Zaczynając od nas a na Centrostalu, który już spadł kończąc, wszystkie drużyny prezentowały podobny poziom gry. Cieszę się bardzo, że nam najpierw udało awansować do ósemki, a potem tak skutecznie powalczyć o piątą lokatę. Wyżej już po prostu nie dało." Lepszego wyniku w Dąbrowie Górniczej trudno było sobie oczekiwać. "Co dalej? - zastanawia się trener Wiesław Popik. - To jest pytanie nie do mnie tylko do szefów klubu." Jak podkreślił w swojej pracy starał się wprowadzić "pewne elementy siatkówki męskiej, ale nie było to jeszcze to co chciałby widzieć. Na pewno potrzebna jest lepsza szybkość i tempo rozgrywania akcji." W trakcie sezonu siatkarki AZS AWF Poznań grały z napisem na koszulkach "wynajmę". Był to jeden ze sposobów na znalezienie sponsora. Problemy finansowe ma czołowy klub LSK Winiary Bakalland Kalisz. Siatkówka od lat jest w trójce najbardziej popularnych sportów w Polsce. Hale w trakcie meczów ligowych są zwykle wypełnione do ostatniego miejsca. Dużo jest transmisji w Polsacie Sport i TV4. W kraju organizowane są najpoważniejsze imprezy międzynarodowe. Niektóre kluby jednak mają problemy finansowe. "Może to się brać z podpisywanych na wyrost kontraktów - uważa Wiesław Popik. - Najpierw zawiera się na wyrost umowę o pracę, a potem zastanawia się skąd będą pieniądze na wypłaty. Koniuktura na siatkówkę jest na pewno dobra. Ceny czasem są horrendalne. Można się przeliczyć. U nas w Dąbrowie sytuacja była stabilna. Klub jest miejski i wszystkie świadczenia realizowane." Nazwisko Wiesława Popika było ostatnio wymieniane w mediach jako kandydata do pracy w czołowych klubach kraju. "Czytałem, ale na razie w tej sprawie mogę powiedzieć tylko tyle, że do końca maja mam podpisany kontrakt z MKS-em - mówi trener piątego zespołu LSK. - Teraz wracam do Bielska-Białej gdyż tam mieszkam." za lsk.net.pl -------------------- 33001,04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:41 |