![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Myślę że warto zacząć ten temat. Póki co nie wiemy kto wystąpi na tegorocznej imprezie ani nie znamy dokładnej daty imprezy (gdzieś się obiło mi 30, 31 maj i 1 czerwiec?).
Szkoda że władze nie pytają mieszkańców jak sobie wyobrażają ten dzień i jakie zespoły chcieliby obejrzeć. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
co znowu dzien reggae???
I znowu bedzie takie g****jak rok temu ![]() @Picaro Orientujesz sie kto nad tym czuwa i wybiera takie g**** i potem przekonuje UM, ze to fajne dla mlodziezy, a naiwniacy wierza? Pewnie w UM sie ciesza skoro ich tak ktos przekonuje, a do tego wystapia prawie za darmo. Jak to mozliwe ze grupka kilku osob organizuje sobie impreze dla kilkudziesieciu osob na koszt miasta. Co innego jakby to byla druga scena, a nie jedyna. Zeszloroczne Dni DG to totalne dno. Na pocieszenie byl chociaz pozniej w DG udany koncert Iry. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
co znowu dzien reggae??? I znowu bedzie takie g****jak rok temu ![]() @Picaro Orientujesz sie kto nad tym czuwa i wybiera takie g**** i potem przekonuje UM, ze to fajne dla mlodziezy, a naiwniacy wierza? Pewnie w UM sie ciesza skoro ich tak ktos przekonuje, a do tego wystapia prawie za darmo. Jak to mozliwe ze grupka kilku osob organizuje sobie impreze dla kilkudziesieciu osob na koszt miasta. Co innego jakby to byla druga scena, a nie jedyna. Zeszloroczne Dni DG to totalne dno. Na pocieszenie byl chociaz pozniej w DG udany koncert Iry. Kolejny już rok Zima zastanawia się, czy nie przenieść Winterreggae do Spodka. W tym roku w Mega znów był nadkomplet. To dobitnie śwadczy o tym jaką popularnością cieszy się ten gatunek muzyki. Bez względu na to w jakich kierunkach odchodzi od korzeni. No odbywające się corocznie koncerty reggae w wielu miejscach naszego pięknego kraju ściągają tłumy. I tak samo może być w naszym mieście. Miło było by usłyszeć zapytanie w autobusie - " i jak jedziesz w tym roku na reggae do Dąbrowy?" Wierzę, że gdyby ktoś odpowiedzialny za ten regałowy dzień zwrócił się do Zimy o pomoc, taką by otrzymał. Mielibyśmy szansę na gwiazdę tego gatunku.To, że nie trawisz reggae, to nie znaczy, że ma jej nie być. Jest taka stara maksyma, nie ja ją wymysliłem, więc nie bierz jej do serca: "głupi, jak czegoś nie rozumie, to mówi, że głupie". Byłem na koncercie Vavy i nie widziałem rotacji, szwendałem się i w tłumie i poza nim. Fani wspaniale się bawili. Rozmawiałem po koncercie z Reggaeneratorem i był niezwykle zaskoczony przyjęciem w Dąbrowie i przynajmniej ja mam nadzieję, że pojawią się z nową płytą. Jest rewelacyjna. A co obsady sceny w Dni Miasta. Jeżeli stworzy się przyjazny klimat ludziom biorącym udział w festynie to tak naprawdę mało ważne jest to, kto wystąpi na scenie. Chodzi mi po głowie jeszcze taki pomysł by w oddalonym od sceny ogródku zagrały ludziom do piwka kapele. Nieważne jakie, ludowe, miejskie, podmiejskie. Niech będzie mały parkiecik do potańczenia, niech będzie to festyn całą gębą. I jeszcze jedno. Jeżeli straż miejska i policja będą spisywać ludzi pijących piwo tuż za taśmami ogradzającymi ogródki a nie będą interweniować wyżej, gdzie się chla w grupach kilkuosobowych i szcza gdzie popadnie to mam gdzieś taki festyn. I zapewne nie tylko ja. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:51 |