![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Mydlice Pn. Nr użytkownika: 916 Płeć: Kobieta GG: 8664757 ![]() |
Dzisiaj po raz kolejny uderzyło mnie prostackie zachowanie Ślązaków. Już nie istotne w jakiej sytuacji, po prostu musiałam wypowiedzieć się nt. atrakcji naszego miasta. Na odpowiedź : "kulturalne miasto" i "Pani jest lokalną patriotką" ludzie ze Śląska zaczęli się perfidnie śmiać, jakby zupełnie niemożliwe było to, że nasze miasto jest fajne.
Czy uważacie, że zachowanie ludzi ze Śląska w stosunku do całego Zagłębia Dąbrowskiego jest żenujące? Te ich komentarze w stylu: "wybieram się za granicę" (gdy jadą do SC lub do nas), całe historyczne zaszłości itp. nie są lekką przesadą? Może jestem przewrażliwiona, ale studiując w Katowicach, moja wytrzymałość jest wystawiona na bezustanną próbę - nie cierpię głupich komentarzy dotyczących naszego miasta, które to komentarze nie zawsze są żartami. -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
Przez kilka ostatnich lat patrzyliśmy na postawę autochtonów śląskich wobec nas pod kątem nadaktywnego Arnolda (forum GW) który z uporem maniaka chciałby nas zaorać i wyrzucić z województwa. Takich postaw oczywiście nie brakuje na Górnym Śląsku i nie należy ich lekceważyć. Niemniej jednak wyłania się bardzo pozytywna postawa osób tworzących RAŚ, które myślą pozytywnie pod kątem zachowania swojej jak tez naszej tożsamości oraz tworzenia wspólnego organizmu metropolitalnego. To dobrze wróży na przyszłość.
Ten post edytował Krawiec pią, 14 mar 2008 - 11:01 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:08 |