![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Mydlice Pn. Nr użytkownika: 916 Płeć: Kobieta GG: 8664757 ![]() |
Dzisiaj po raz kolejny uderzyło mnie prostackie zachowanie Ślązaków. Już nie istotne w jakiej sytuacji, po prostu musiałam wypowiedzieć się nt. atrakcji naszego miasta. Na odpowiedź : "kulturalne miasto" i "Pani jest lokalną patriotką" ludzie ze Śląska zaczęli się perfidnie śmiać, jakby zupełnie niemożliwe było to, że nasze miasto jest fajne.
Czy uważacie, że zachowanie ludzi ze Śląska w stosunku do całego Zagłębia Dąbrowskiego jest żenujące? Te ich komentarze w stylu: "wybieram się za granicę" (gdy jadą do SC lub do nas), całe historyczne zaszłości itp. nie są lekką przesadą? Może jestem przewrażliwiona, ale studiując w Katowicach, moja wytrzymałość jest wystawiona na bezustanną próbę - nie cierpię głupich komentarzy dotyczących naszego miasta, które to komentarze nie zawsze są żartami. -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
ten niezły harc mistrza :
"Oj, Arnold, Arnold, Ty biydny boroczku... Żol mi Ciebie. Siedzisz ino w tych pożółkłych ze starości i zbutwiałych mapach, żółć Ci sie na wontrobie [Przeproszom prziy okazji Bronkanotgelda za ta "wontroba"] przelywo, skiż tego co Śląsk do Polski prziynoleży, a niy do Niymiec, i cóż...??? Kijym wody w Brynicy, jusz chopie, niy zawrócisz!!! Zerknij się na ulica "okupowanych śloonzkich miast"; normalne ludziska po nich chodzom, po śląsku se "godajom", po polsku rozprawiajom. Nic złego się nie dzieje. Jednym słowem n u d a a a . A Ty tu chcesz rejwach niepotrzebny robić. Bałkany jakieś!?... (HKP)" ... i jak dla mnie w pełni wyczerpuje temat Arnolda ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:11 |