IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Prezydent ogłosił trzydniową żałobę narodową
ario
post czw, 24 sty 2008 - 14:58
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 893

CYTAT
Prezydent Lech Kaczyński ogłosił trzydniową żałobę narodową. - Wczoraj nasz kraj dotknęła tragedia. Zginęli oficerowie i podoficer polskiego lotnictwa. Nie zapomnimy o ofiarnej służbie tych, którzy zginęli pod Mirosławcem - powiedział prezydent.
Jeszcze dziś Lech Kaczyński ma udać się na miejsce katastrofy. Prezydent skrócił swoją oficjalną wizytę w Chorwacji i po południu wrócił do Polski.

Żałoba będzie obowiązywała od piątku przez trzy dni. W czasie żałoby narodowej flagi państwowe na gmachach publicznych zostają opuszczone do połowy masztu i przepasane kirem. Na czas trwania żałoby odwołane są imprezy masowe, rozrywkowe, koncerty i imprezy sportowe.

W katastrofie wojskowego samolotu transportowego CASA C-295M, który w środę wieczorem rozbił się w okolicach Mirosławca (Zachodniopomorskie), zginęło 20 osób. Maszyną lecieli z Warszawy oficerowie - uczestnicy konferencji "Bezpieczeństwo Lotów".

Prezydent pytany o przyczyny wypadku powiedział, że na godz. 10 nie było jeszcze żadnych informacji mówiących o przyczynach katastrofy. - Wiem że było to przy drugim podejściu do lądowania. Przy pierwszym podejściu pilot nie widział świateł lotniska - mówił L. Kaczyński.
źródło: onet.pl

Prezydent postąpił słusznie ogłaszając żałobę narodową? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Dla mnie to jest trochę chore. Myślę, że Kaczyński zrobił to na pokaz. Trzy dni żałoby, a czwartego, czy piątego dnia nikt nie będzie o tym pamiętał.
Dziennie ginie w wypadkach samochodowych dwa razy więcej ludzi niż w tej katastrofie i jakoś nikt się tym nie przejmuje. Nie uważanie, że to trochę przesada? blink.gif

Zapraszam do dyskusji.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
filip13
post czw, 24 sty 2008 - 15:13
Post #2

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 717
GG: 1385735 status gadu-gadu
Tlen: filipparulski1 status tlen

no rzeczywiście Kamil_, tvn24 trochę za bardzo wyszukuje w tym wszystkim sensacji

edit : ojej jak się tusk wiarygodnie wypowiada na TVPInfo laugh.gif a tak naprawdę to w środku mu to pewnie wisi ohmy.gif

Ten post edytował filip13 czw, 24 sty 2008 - 15:14

--------------------

nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!!

+Quote Post
bzenek
post czw, 24 sty 2008 - 16:42
Post #3

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

Zginęli przedstawiciele wojska - służby państowej i państwo jest im winne podziękowania. Żałoba narodowa przy tym całym urzedowym zadęciu może nie jest czymś wiarygodnym ale nie jest też niczym złym.

Chyba nie ma powodów aby zazdrościć tym poległym oficerom tej żałoby.

CYTAT(filip13 @ czw, 24 sty 2008 - 17:13) *
tvn24 trochę za bardzo wyszukuje w tym wszystkim sensacji

Ależ sensacja to jest to z czego oni żyją. Nie trzeba sie niczego doszukiwać smile.gif

Natomast nieustannie fascynują mnie te rozmowy z ekspertami w stylu "panie doktorze, czy taka osoba jak się pali to czuje ból" albo "co myśli człowiek jak spada w przepaść" blink.gif

+Quote Post

Posty w temacie
ario   Prezydent ogłosił trzydniową żałobę narodową   czw, 24 sty 2008 - 14:58
filip13   wiesz mimo że ludzie o tym zapomną to ch...   czw, 24 sty 2008 - 15:02
Kamil_   Myślę że podałeś już najtrafniejszy argument, wypa...   czw, 24 sty 2008 - 15:05
filip13   no rzeczywiście Kamil_, tvn24 trochę za ...   czw, 24 sty 2008 - 15:13
bzenek   Zginęli przedstawiciele wojska - służby państowej ...   czw, 24 sty 2008 - 16:42
szer   ario przynajmniej sam nie jestem w swoich przekona...   czw, 24 sty 2008 - 16:21
ario   O, teraz tak na to wpadłem. Pewnie nie będzie prem...   czw, 24 sty 2008 - 19:28
Arbas   Ario! We wszystkich cywilizowanych krajach na ...   czw, 24 sty 2008 - 20:47
Kamil_   @Arbas, tyle że u nas żałoba jest co najmniej raz ...   czw, 24 sty 2008 - 21:08
ario   I ja także podpisuję się pod tymi słowami.   czw, 24 sty 2008 - 22:14
Maryhna   żałoba narodowa po śmierci wojskowych - TAK, żałob...   czw, 24 sty 2008 - 23:36
Korfanty   Żałoba Narodowa to symbol. Ogłasza sie ją sytuacj...   pią, 25 sty 2008 - 07:50
ario   Co do dziennikarzy nie podoba mi się praca Polsatu...   pią, 25 sty 2008 - 10:45
Kamil_   Masz rację ario, tylko że jakby ludzie nie oglądal...   pią, 25 sty 2008 - 12:09
filip13   albo jak się ta hala zawaliła to w tvn24 jak się s...   pią, 25 sty 2008 - 12:22
ario   No i taka prawda, robią Big Brothera z czyjegoś ni...   pią, 25 sty 2008 - 12:38
syzio   Mam mieszane uczucia co do tej żałoby. Z jednej st...   pią, 25 sty 2008 - 14:24

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:40
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza