![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 421 Dołączył: pią, 23 lis 07 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 893 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Prezydent Lech Kaczyński ogłosił trzydniową żałobę narodową. - Wczoraj nasz kraj dotknęła tragedia. Zginęli oficerowie i podoficer polskiego lotnictwa. Nie zapomnimy o ofiarnej służbie tych, którzy zginęli pod Mirosławcem - powiedział prezydent. Jeszcze dziś Lech Kaczyński ma udać się na miejsce katastrofy. Prezydent skrócił swoją oficjalną wizytę w Chorwacji i po południu wrócił do Polski. Żałoba będzie obowiązywała od piątku przez trzy dni. W czasie żałoby narodowej flagi państwowe na gmachach publicznych zostają opuszczone do połowy masztu i przepasane kirem. Na czas trwania żałoby odwołane są imprezy masowe, rozrywkowe, koncerty i imprezy sportowe. W katastrofie wojskowego samolotu transportowego CASA C-295M, który w środę wieczorem rozbił się w okolicach Mirosławca (Zachodniopomorskie), zginęło 20 osób. Maszyną lecieli z Warszawy oficerowie - uczestnicy konferencji "Bezpieczeństwo Lotów". Prezydent pytany o przyczyny wypadku powiedział, że na godz. 10 nie było jeszcze żadnych informacji mówiących o przyczynach katastrofy. - Wiem że było to przy drugim podejściu do lądowania. Przy pierwszym podejściu pilot nie widział świateł lotniska - mówił L. Kaczyński. źródło: onet.pl Prezydent postąpił słusznie ogłaszając żałobę narodową? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Dla mnie to jest trochę chore. Myślę, że Kaczyński zrobił to na pokaz. Trzy dni żałoby, a czwartego, czy piątego dnia nikt nie będzie o tym pamiętał. Dziennie ginie w wypadkach samochodowych dwa razy więcej ludzi niż w tej katastrofie i jakoś nikt się tym nie przejmuje. Nie uważanie, że to trochę przesada? ![]() Zapraszam do dyskusji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:02 |