![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: nie, 06 sty 08 Nr użytkownika: 1,016 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam życzliwych i proszę o poradę - mam szansę przeprowadzić się do Ząbkowic (okolice ul. Szosowej). Sporo poczytałem o zanieczyszczeniach powietrza z HK i koksowni. Widzę, że w pobliżu jest też zakład tworzyw szt. Jak to jest w rzeczywistości? Da się oddychać ? :) I tak w ogóle jak się żyje, tzn. mieszka w Ząbkowicach. Dzięki za wszelkie informacje.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hmm Ząbkowice to dzielnica z jednej strony z domkami jednorodzinnymi ale z drugiej strony występuja tam też spore zakłady przemysłowe. Jest ona położona dość daleko od centrum Dąbrowy lecz jest w miarę dobrze połączona komunikacyjnie. Ja osobiście nie mieszkam tam ale wydaje mi się że nie należy obawiać się zanieczyszczeń - stężenie jest zapewne takie jak w całym naszym regionie. Kto sie tu urodził to nie czuje tego, ale każdy kto przybywa do GOP-u czuje różnicę (ponoć). Najlepiej zwiedzić tereny osobiście, wirtualnie polecam portal www.dabrowa.pl tam znajdują sie ciekawe informacje w formie zdjęć. Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 04:20 |