![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
CYTAT ![]() Noclegownia z komisariatem Zimą ruszy nowa noclegownia. Będzie się mieścić w segmencie A przy ul. Łącznej 31. Przebudowa pawilonu zacznie się jeszcze w tym miesiącu, a prace potrwają do końca grudnia. Inwestycję prowadzi Miejski Zarząd Budynków Mieszkalnych. Noclegownia o powierzchni 402 metrów kwadratowych będzie miała 40 miejsc (dla kobiet 8, dla mężczyzn 32). Zostaną wydzielone cztery pomieszczenia sypialne. Zaplanowano sanitariaty, kuchnie, pralnie oraz pokój przystosowany dla osób niepełnosprawnych. W noclegowni zostanie wydzielone pomieszczenie z osobnym wejściem dla komisariatu policji (22,5 m kw). Obecnie bezdomnych przyjmują dwie placówki: Dom dla Bezdomnych Mężczyzn przy alei Zwycięstwa 6 oraz Noclegownia dla Bezdomnych przy ul. Komuny Paryskiej 3a, która ma być zlikwidowana z chwilą oddania placówki przy ul. Łącznej. (wian) - Dziennik Zachodni www.dabrowa.naszemiasto.pl Ten post edytował kwintosz sob, 29 gru 2007 - 23:17 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
CYTAT i jeszcze jedna sprawa: te rodziny które mają problem z alkoholem to zazwyczaj RODZINY których jeden z członków jest uzależniony, co sprawia, że to rzutuje na warunki życia reszty rodziny, np. matki, dzieci etc. lub mężów (zależy kto pije) , ale wniosek jest taki: taki niewdzięczny pijak ciągnie na dno finansowe całą resztę która nie pije i ta "reszta" zasługuje na wspomnianą pomoc Zazwyczaj tak jest! Ale w tym przypadku, który ja opisuje to i mamusia i tatus to alkoholicy. Mam Ci napisać jak mamusia, za przyzwoleniem tatusia zarabia na flaszke? Ze względów humanitarnych nie podam nazwiska tej rodziny CYTAT nie- nie jestem z MOPS-u i nie szalej z ch**ami bo w du**e byłeś i g***o widziałeś , a zapewne nie masz pojęcia o pracy w MOPS-e za 700-800 zł i odwiedzinach we wszelakich melinach na każde zawołanie klienta; A czy ktos kogos zmusza do pracy za 700-800 zł? Jeśli ktos za takie pieniądze chce pracować to albo ma jakieś ideały, które go "pchają" do takiej roboty, albo nigdzie go nie chcą. Ale zarobki nie są wytłumaczeniem tego, by ktos nie wykonywał należycie swoich obowiązków zawodowych. I nie pisz o zarobkach bo za takie pieniądze pracowałem i jakos nie pozwalałem sobie na olewanie swych obowiązków! A po za tym, wiesz za ile "kot-policjant" naraża swoje życie? Za ok.1000zł na rękę CYTAT po drugie ... przeszkadza Ci UOPS to szoruj na posła i ją zmień; Nie wiem co to UOPS ![]() Co do MOPS-u, to jest to niewątpliwie instytucja potrzebna! Ale nie może byc tak, że daje alkoholikom pieniądze na wódkę!!!! Ok, nie daje pieniędzy tylko talony! A oni te tralony sprzedają za pół ceny! I to ma byc pomoc? I do tego za publiczne pieniądze? Ludzie z MOPS-u tego nie widzą? Czyli, albo są ślepi, albo nie wywiązują się należycie ze swoich obowiązków! Ja raczej sugeruje ten drugi przypadek. A to jest podstawa do "dyscyplinarki" P.S. pisząc wcześnie o "normalnych ludziach" przez niedopatrzenie nie użyłem cudzysłowa czyli takich kreseczek nad tym wyrażeniem, jakby ktos nie wiedział. Wszystkich, których w jakikolwiek sposób uraziłem takim sformułowaniem PRZEPRASZAM. Ten post edytował siara sob, 29 gru 2007 - 22:18 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
A czy ktos kogos zmusza do pracy za 700-800 zł? Jeśli ktos za takie pieniądze chce pracować to albo ma jakieś ideały, które go "pchają" do takiej roboty, albo nigdzie go nie chcą. Ale zarobki nie są wytłumaczeniem tego, by ktos nie wykonywał należycie swoich obowiązków zawodowych. I nie pisz o zarobkach bo za takie pieniądze pracowałem i jakos nie pozwalałem sobie na olewanie swych obowiązków! A po za tym, wiesz za ile "kot-policjant" naraża swoje życie? Za ok.1000zł na rękę nie, nikt nikogo nie zmusza... ale ty masz pretensje do szeregowych pracowników a ogranicza ich ustawa o pomocy społecznej, a w tejże ustawie napisane jest m.in to, że jeśli nie udowodni się marnotrawienia serwowanej przez np. MOPS pomocy, to mozna takim ludziom "naskoczyć" mówiąc kolokwialnie; i ta pomoc wg. prawa im się należy czy tego chcemy czy nie a olewaniem obowiązków byłoby działanie pt: wiem, że to banda pijaków to im nie przyznam "celówki" (zasiłek celowy) - za to pracownik socjalny wyleci z pracy, gdyby stosował w praktyce twoje "rady"; biorąc pod uwagę przykład policjanta... gdyby miał reagowac wg. osądu moralnego niż prawnego, wtedy spałowałby menela, który bije żonę i dzieci, mimo (!), że kobieta nie składa zawiadomienia na komendzie a pijak przy funkcjonariuszu zachowuje się wzorowo i nie ma podstawy żeby brać go na izbe CYTAT Nie wiem co to UOPS ![]() Ustawa o Pomocy Społecznej CYTAT Co do MOPS-u, to jest to niewątpliwie instytucja potrzebna! Ale nie może byc tak, że daje alkoholikom pieniądze na wódkę!!!! Ok, nie daje pieniędzy tylko talony! A oni te tralony sprzedają za pół ceny! I to ma byc pomoc? I do tego za publiczne pieniądze? to już wytłumaczyłam wyżej CYTAT Ludzie z MOPS-u tego nie widzą? widzą i szlag jasny ich trafia bardziej niż Ciebie bo miesięcznie, w formie finansowej lub np. węgla na opał lub obiadów potrafią wyciągnąć od państwa ponad 1000 zł podczas gdy uczciwy człowiek zapieprza na rodzinę za 500 zł w hipermarkecie CYTAT Czyli, albo są ślepi, albo nie wywiązują się należycie ze swoich obowiązków! bzdura, bzdura, bzdura i mam nadzieję, że niebawem to zrozumiesz, pamiętaj! nie decydują o tym ludzie, tylko przepisy, a to jak biblia dla gorliwego katolika, tylko że w tym wypadku taki pracownik za postępowanie wg. swoich morali nie dostanie rozgrzeszenia lecz zwolnienie dyscyplinarne ps: dla twojej ciekawości, studiuję pracę socjalną i będę kiedyś zapewne wykonywała ten zawód, ale nie widzę się w MOPS-ach bo nie zdzierżyłabym takich sytuacji jakie opisujesz, a są nagminne... chyba przerzucę się na stanowisko w domu spokojnej starości... Ten post edytował Maryhna sob, 29 gru 2007 - 23:39 -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:41 |