![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Jako przewodniczący stowarzyszenia, pozwoliłem sobie założyć niniejszy temat, ze względu na charakter akcji.
Jak wiecie zapewne, Ślązacy wraz z Zagłębiakami tzn. m.in stowarzyszeniami FdZD: z Sosnowca, Czeladzi, Dąbrowy Górniczej staramy się promować dwuczłonową nazwę przyszłej metropolii. Staramy się z tą akcją dotrzeć do Zagłębiaków, osób znanych i cenionych. Sosnowiec, stworzył już listę takich osób. Nasz oddział dąbrowski, na spotkaniu, które odbyło się 19go grudnia postanowił włączyć się także aktywnie w tą akcję. Chcielibyśmy stworzyć listę znanych i cenionych Dąbrowiaków, do których moglibyśmy zwrócić się o poparcie tej inicjatywy. Dlatego też, prosimy was forumowiczów o pomoc w stworzeniu takiej listy. Chodzi o ludzi nauki, kultury, sztuki i innych znanych i cenionych w jakimś szerokim środowisku osób. Na początek, listy, jak pewnie większość wie, trafią dwie osobistości najbardziej znane, także w całej Polsce: 1. Janusz Gajos 2. Sobiesław Zasada Osoby te nie mieszkają już niestety w naszym mieście, ale tu się urodziły. Zresztą chyba nie trzeba ich przedstawiać. Dostęp do nich za pewne będzie trudny, ale spróbujemy ich jakoś namierzyć i chociaż zapytać o zdanie, poprzez maila, strone www czy inne.. a nóż się uda.. Kolejne miejsca na liście, miejmy nadzieję dzięki wam szybko sie uzupełnią i pozwoli to nam włączyć się w taką akcję, w sposób jak najbardziej aktywny. W wikipedii można jeszcze znaleźć nazwisko p. Kazimierza Imielińskiego, znanego seksuologa (osobiście nie znam) ale też może warto się temu przyjrzeć. Cytując naszego p. Podrazę: "Nic o nas, bez nas!". Do dzieła! -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
A moim zdaniem logo jest świetne! Teraz jest tendencja do tworzenia w taki sposób. Zobaczcie jak zmieniło się logo CH Pogoria, głupie dwa kółka w różnych kolorach a przecież projektowała to znana zagraniczna firma z dorobkiem!
Kolory wcale nie mają symbolizować tego o czym piszecie. Zagłębie nie jest czerwone już od kilku ładnych paru lat, dobitnie pokazały to ostatnie wybory - wystarczy zerknąć na wyniki. Kto tego nie rozumie i ciągle żyje przeszłością i próbuje powielać stereotypy to jego sprawa. Ja osobiście, interpretuje te dwa kolory w sposób, który jest mi najbliższy. Dwa kolory - dwa odrębne regiony, różne środowiska, obyczaje i "kultura" o ile tak szeroko rozumiane słowo można tu użyć. Czemu takie kolory? Niebieski - jako tło godła utożsamianego ze Śląskiem. Wybór trafiony? Trafiony! Czerwony? Bo w każdym (oprócz Czeladzi) każdego z miast ZD: Sosnowca, DG, Siewierza, Sławkowa, Będzina jest obecny ten kolor! Pasuje uzasadnienie? Każdy sobie tłumaczy jak chce.. Co do trybów, to nie będę komentował że to dziecinne (wspomniane kółka CH Pogoria to jeszcze prostsze zadanie).. po prostu obrazuje to współprace dwóch regionów dla dobra nie jednego z regionów, a obu! Nic nie musi być tak precyzyjne ze sobą współgrać, jak dwa koła zębate! Tylko to, zapewni temu regionowi i temu tworzonemu tworowi jakiś sens! Współpraca tylko na warunkach partnerskich! To jak wygląda rzeczywistość obecnie to druga kwestia i osobny temat. Co do wypowiedzi wklejonych tutaj, zarówno na Śląsku tak i w Zagłębiu znajdą się ludzie krytykujący wszystko i wszędzie. Zresztą nie da się wszystkim dogodzić, trzeba więc to przyjąć z całym dorobkiem inwentarza.. Jednocześnie, jeśli współpraca w tej Metropolii miałaby wyglądać jak obecnie to ja jestem jak najbardziej na nie temu tworowi! Ten post edytował kwintosz czw, 27 gru 2007 - 21:44 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
Guest_Fremlin_* |
![]()
|
Guests ![]() |
To mi wytłumacz dlaczego w Dąbrowie wygrał Podraza, a w Sosnowcu Górski.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:14 |