IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> zakupy - nieuczciwe sklepy, proponuję wymieniać się doświadczeniami
Arbas
post śro, 20 gru 2006 - 18:37
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 307

TESKO SILESIA CITY CENTER 20.12.2006 - uważaj przy zakupie mrożonego indyka!
Kasjerka przykładając czytnik wbija z kodu 120 zł za indyka, który kosztuje 35 zł - /na etykiecie też
jest 35 zł ale w kasie na paragonie policzą Ci 120 zł pod pozycją ser, którego nie kupowałeś/.
Przy większych zakupach - nie zauważysz. W Biurze Obsługi klienta - rumieniec na
twarzy i wyjaśnienie, że dostawca pomylił kod, a indyki ze złym kodem dalej sobie leżą
w zamrażarkach, czekając na następnych klientów.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
vacu
post nie, 14 paź 2007 - 21:51
Post #2

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

Temat zszedł na markety to zarzucę pewną ciekawostką, o jakiej ostatnio się dowiedziałem. Chodzi o popularne markety RTV-AGD dla idiotów i skner wink.gif - zastanawiało mnie kiedyś, dlaczego na różnych TV jst różna jakość obrazu ale co dziwniejsze, w jednym markecie lepszy jest TV X, a w innym Y - okazało się, że "numer" polega na tym, że np. ustawiają obok siebie pięć lcd-ków, przy czym jeden jest podłączony do odtwarzacza z filmem wysokiej rozdzielczości (a nawet jakąśnagrywką z telewizji HD) a reszta - ta obok - raz, że leci po antenie więc jakość obrazu siłą rzeczy jest gorsza, dwa, że specjalnie są rozregulowywane, coby opchnąć ów promowany model. POźniej promowany jest inny i to on jest "najlepszy" mimo, że wcześniej z kiepskim obrazem stał z boku.
Pewnie dla wielu to żadna nowość ale wiem, że spora grupa ludzi jeździ włąśnie do takich marketów łudząc się, że "może sobie porównać więc dokona najlepszego wyboru". Powiem, że to g... prawda, i to nie tylko w kwestii TV wink.gif

+Quote Post
Bartek84
post nie, 14 paź 2007 - 22:21
Post #3

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 277

CYTAT(vacu @ 14 Oct 2007, 21:51 ) *
Temat zszedł na markety to zarzucę pewną ciekawostką, o jakiej ostatnio się dowiedziałem. Chodzi o popularne markety RTV-AGD dla idiotów i skner wink.gif - zastanawiało mnie kiedyś, dlaczego na różnych TV jst różna jakość obrazu ale co dziwniejsze, w jednym markecie lepszy jest TV X, a w innym Y - okazało się, że "numer" polega na tym, że np. ustawiają obok siebie pięć lcd-ków, przy czym jeden jest podłączony do odtwarzacza z filmem wysokiej rozdzielczości (a nawet jakąśnagrywką z telewizji HD) a reszta - ta obok - raz, że leci po antenie więc jakość obrazu siłą rzeczy jest gorsza, dwa, że specjalnie są rozregulowywane, coby opchnąć ów promowany model. POźniej promowany jest inny i to on jest "najlepszy" mimo, że wcześniej z kiepskim obrazem stał z boku.
Pewnie dla wielu to żadna nowość ale wiem, że spora grupa ludzi jeździ włąśnie do takich marketów łudząc się, że "może sobie porównać więc dokona najlepszego wyboru". Powiem, że to g... prawda, i to nie tylko w kwestii TV wink.gif

Jako pracownik jednego z takich marketów (acz nie tego dla skner czy idiotów wink.gif ) czuje się wywołany do tablicy. Problem polega na tym że mamy na sklepie powiedzmy 100 telewizorów LCD/plazma i np 3 komputery z nagranymi demkami w HD + kilka spliterów do podziału obrazu. Daje to nam możliwość podpięcia pod sygnał HD ok 20 telewizorów, siłą rzeczy 80 musi iść na normalnej antenie. Co do promowanych i nie promowanych produktów to zmieniają się one tak często (przynajmniej u nas), że uwierz mi, nikomu nie chciałoby się co kilka dni przestawiać kilkunastu telewizorów :)

--------------------
127.0.0.1 sweet 127.0.0.1

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:04
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza