![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: pon, 04 gru 06 Nr użytkownika: 355 ![]() |
Wczoraj samorozwiązał się sejm i ogłoszono nowe wybory.
Jak uważacie, kto z DG powinien nas reprezentować? Ten post edytował kwintosz wto, 25 wrz 2007 - 21:20 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
A'propos UPR - właśnie wyczytałem, że UPR będzie w wyborach startować razem z... LPR
![]() Jak dla mnie - dotychczas "fana" ![]() pees: jakiś cytat z wczoraj: QUOTE Na wspólnej platformie UPR, LPR i PR wejście do Sejmu jest praktycznie pewne. Wprawdzie LPR-owi sondaże dają tylko 2%-6%, ale wiemy, że ZAWSZE były one zaniżone - podobnie, jak sondaże dla UPR 1% - 3%, natomiast PR ma sondaże 1% - 5% (...) Ponadto nasz elektorat jest głównie w wielkich miastach - elektorat LPR i PR to małe miasta. Przydałaby się jeszcze jakaś partia wiejska" - pisze Korwin-Mikke. Trzy partie nie mają tworzyć wspólnego klubu w przyszłym Sejmie i w ogóle pozostają samodzielne. UPR startuje zresztą całkowicie samodzielnie w wyborach do Senatu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 294 Dołączył: pią, 25 lut 05 Skąd: DG Nr użytkownika: 125 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A'propos UPR - właśnie wyczytałem, że UPR będzie w wyborach startować razem z... LPR ![]() Jak dla mnie - dotychczas "fana" ![]() Dla mnie mogą startować nawet z Partią Gamoni i Krasnoludków. Koalicja jest tylko po to, by wejść do parlamentu, w którym nie muszą popierać żadnej inicjatywy, którą zgłosi Partia Gamoni i Krasnoludków (czy jakaś inna partia, np. LPR). Druga sprawa - jeśli LPR nie zawiąże koalicji wyborczej z UPR, to może to zrobić np. z Samąoborą (lub inną, równie buraczaną partią). A lepiej jest oczywiście, jeśli w parlamencie się znajdą przedstawiciele LPR i UPR niż LPR i SO. Jeśli z UPR by wybrali choćby jednego posła, to i tak będzie on więcej wart niż pozostała 459 ![]() czym dłużej obserwuje naszą politykę tym bardziej jestem przekonany, iż akt wyborczy to wybór mniejszego zła, ponieważ poziom CAŁEJ klasy politycznej jest w Polsce po prostu drastycznie niski, co zrobić, żeby to się zmieniło??? klasa polityczna jest odbiciem społeczeństwa, więc zmieńmy... ![]() Ludzie na całym świecie są tacy sami. Poziom klasy politycznej w Polsce nie jest wcale drastycznie niższy czy wyższy niż w innych krajach. To system w jakim muszą działać Ci ludzie prowadzi do tego, że często się oni upadlają. Głównym filarem obecnego systemu jest panosząca się i rozrastająca do granic absurdu biurokracja. A jeśli rozdęta biurokracja to i kombinatorstwo, afery, czarny rynek, korupcja - będąca paradoksalnie dobrym zjawiskiem, gdyż jest smarem naprawiającym błędy systemu czyt. przerośniętą biurokrację. A więc NIE zmieńmy społeczeństwo, tylko zmieńmy system :) Więcej wolnego rynku, mniej biurokracji i zmiany dadzą się zaobserwować z roku na rok. |
|
|
Guest_tomasz sołtysik_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Jeśli z UPR by wybrali choćby jednego posła, to i tak będzie on więcej wart niż pozostała 459 ![]() Ludzie na całym świecie są tacy sami. Poziom klasy politycznej w Polsce nie jest wcale drastycznie niższy czy wyższy niż w innych krajach. To system w jakim muszą działać Ci ludzie prowadzi do tego, że często się oni upadlają. Głównym filarem obecnego systemu jest panosząca się i rozrastająca do granic absurdu biurokracja. A jeśli rozdęta biurokracja to i kombinatorstwo, afery, czarny rynek, korupcja - będąca paradoksalnie dobrym zjawiskiem, gdyż jest smarem naprawiającym błędy systemu czyt. przerośniętą biurokrację. A więc NIE zmieńmy społeczeństwo, tylko zmieńmy system :) Więcej wolnego rynku, mniej biurokracji i zmiany dadzą się zaobserwować z roku na rok. jak patrzę na dąbrowskich radnych UPR to mam powazne wątpliwości dotyczące wartości członków tej partii... Ludzie na świecie nie są tacy sami, kształtuje ich historia, poziom wykształcenia, religia, zamożność etc. etc. a żeby zmienić system... to... trzeba wybrać do parlamentu ludzi, którzy to uczynią w naszym imieniu... Jeśli to takie proste do dlaczego do tej pory posłowie nie zmienili chorego systemu??? Moim zdaniem dlatego, że są obciążeni wszystkimi "chorobami" naszego społeczeństwa. Ja też jestem za zmianą systemu, wolnym rynkiem i odbiurokratyzowaniem życia ale juz chyba utraciłem wiarę, że w Polsce można to zrobić... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 03:33 |