![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: pon, 04 gru 06 Nr użytkownika: 355 ![]() |
Wczoraj samorozwiązał się sejm i ogłoszono nowe wybory.
Jak uważacie, kto z DG powinien nas reprezentować? Ten post edytował kwintosz wto, 25 wrz 2007 - 21:20 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
A'propos UPR - właśnie wyczytałem, że UPR będzie w wyborach startować razem z... LPR
![]() Jak dla mnie - dotychczas "fana" ![]() pees: jakiś cytat z wczoraj: QUOTE Na wspólnej platformie UPR, LPR i PR wejście do Sejmu jest praktycznie pewne. Wprawdzie LPR-owi sondaże dają tylko 2%-6%, ale wiemy, że ZAWSZE były one zaniżone - podobnie, jak sondaże dla UPR 1% - 3%, natomiast PR ma sondaże 1% - 5% (...) Ponadto nasz elektorat jest głównie w wielkich miastach - elektorat LPR i PR to małe miasta. Przydałaby się jeszcze jakaś partia wiejska" - pisze Korwin-Mikke. Trzy partie nie mają tworzyć wspólnego klubu w przyszłym Sejmie i w ogóle pozostają samodzielne. UPR startuje zresztą całkowicie samodzielnie w wyborach do Senatu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 294 Dołączył: pią, 25 lut 05 Skąd: DG Nr użytkownika: 125 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A'propos UPR - właśnie wyczytałem, że UPR będzie w wyborach startować razem z... LPR ![]() Jak dla mnie - dotychczas "fana" ![]() Dla mnie mogą startować nawet z Partią Gamoni i Krasnoludków. Koalicja jest tylko po to, by wejść do parlamentu, w którym nie muszą popierać żadnej inicjatywy, którą zgłosi Partia Gamoni i Krasnoludków (czy jakaś inna partia, np. LPR). Druga sprawa - jeśli LPR nie zawiąże koalicji wyborczej z UPR, to może to zrobić np. z Samąoborą (lub inną, równie buraczaną partią). A lepiej jest oczywiście, jeśli w parlamencie się znajdą przedstawiciele LPR i UPR niż LPR i SO. Jeśli z UPR by wybrali choćby jednego posła, to i tak będzie on więcej wart niż pozostała 459 ![]() czym dłużej obserwuje naszą politykę tym bardziej jestem przekonany, iż akt wyborczy to wybór mniejszego zła, ponieważ poziom CAŁEJ klasy politycznej jest w Polsce po prostu drastycznie niski, co zrobić, żeby to się zmieniło??? klasa polityczna jest odbiciem społeczeństwa, więc zmieńmy... ![]() Ludzie na całym świecie są tacy sami. Poziom klasy politycznej w Polsce nie jest wcale drastycznie niższy czy wyższy niż w innych krajach. To system w jakim muszą działać Ci ludzie prowadzi do tego, że często się oni upadlają. Głównym filarem obecnego systemu jest panosząca się i rozrastająca do granic absurdu biurokracja. A jeśli rozdęta biurokracja to i kombinatorstwo, afery, czarny rynek, korupcja - będąca paradoksalnie dobrym zjawiskiem, gdyż jest smarem naprawiającym błędy systemu czyt. przerośniętą biurokrację. A więc NIE zmieńmy społeczeństwo, tylko zmieńmy system :) Więcej wolnego rynku, mniej biurokracji i zmiany dadzą się zaobserwować z roku na rok. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 03:27 |