![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No, szlag mnie wczoraj trafiŁ! Pod byŁym komisariatem w GoŁonogu (rÓg PiŁsudskiego i IIIgo Powstania ŚlĄskiego) NA ZAKAZIE PARKOWANIA I POSTOJU przy PiŁsudskiego stoi sobie pusta policyjna "nysa" (jakiŚ ford czy VW) jak gdyby nigdy nic. Dwa tydnie wczeŚniej, 200 metrÓw "wyŻej" (prawie przed Tokajem) teŻ na zakazie podobny wozik stoi sobie bezczelnie przed przejŚciem dla tupaczy. A misiek z trzema sierŻantami na ramieniu kupuje jakiegoŚ hodoga czy coŚ takiego. I Świeci, Świeci przykŁadem!
Jak mam opieprzyĆ jakiegoŚ gÓwniarza "za rzucznie papierkÓw", skoro policaje totalnie olewajĄ przepisy, ktÓrych sami majĄ strzec? Nie wspomnĘich zachowaniu w ruchu: nagminne przekracznie prĘdkoŚci, nie uŻywanie kierunkowskazÓw... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
No tutaj to radze nie przesadzacie. Ja juŻ Żyje w naszym piĘknym kraju pare lat i wiem Że przeciĘtny polski policjant to nawet nie wie jak pistolet wyglĄda bo go nigdy z kabury nie wyjĄŁ. WiĘc wszystko powyŻsze traktowaŁbym jako wypadek wynikajĄcy ze zŁego wyszkolenia policji i bŁĘdÓw w dowodzeniu akcji a nie umyŚlnego strzelania do konkretnych osÓb. I Polska nie jest tu wyjĄtkiem. We wszystkich krajach w ktÓrych spoŁeczeĹstwo naciska na policje aby ta nie baŁa siĘuŻywaĆ broni takie przypadki mnoŻĄ siĘlawinowo.
W usa niewinny czŁowiek moŻe dostaĆ kulke bez ostrzeŻenia np za wyjŚcie z samochodu. Swojego czasu bardzo duŻo obcokrajowcÓw ginĘŁo w usa bo kiedy policjaĹci nakazywali im podniesienie rĄk do gÓry oni nie rozumiĘjĄc poleceĹ grzebali w kieszeniach szukajĄc dokumentÓw i wtedy dostawali 5 kulek. Tak wiĘc dyskusja na ten temat to bardzo powaŻna materia. A co doniesieĹ prasowych to radziŁbym zachowaĆ trochĘrozsĄdku. Bo to co podaje siĘw mediach to jakies bzdury. Ostatnio jest w pierwszym przypadku dotyczĄcym poznania dowiedziŁem siĘpolicjaĹci bez ostrzeŻenia odrazu po wyjŚciu z samochodu zaczeli strzelaĆ. Czyli najpierw zabili kierowce, a pÓĹşniej martwy kierowca ruszyŁ do przodu i wjechaŁ w jeden radiowÓz, nastĘpnie ruszyŁ do tyŁu uderzajĄc w drugi i spychajĄc go z drogi a pÓĹşniej przejechaŁ nastĘpne 10 metrÓw tyŁem uderzyŁ w pŁot. To dosyĆ duŻo dziaŁaĹ jak na trupa. Do tego ta historia z hasŁem stÓj policja i z legitymacjami. Nie trzeba byĆ szerlokiem h. Żeby wiedzieĆ Że w samochodzie z wŁĄczonym silnikiem nie sŁychaĆ co ktoŚ tam krzyczy na zewnĄtrz a tym bardzie nie widaĆ w ciemnoŚciach legitymacji. A co do ŁÓdzkiego przypadku to trzeba wiedzieĆ Że broĹ gŁatkolufowa jest masakrycznie niecelna i dlatego czĘsto ktoŚ niewinny dostaje i to bez znaczenia jakimi nabojami siĘstrzela. A do tego moge siĘciupnĄĆ Że policjaĹci z prewencji nawet nie widzieli na oczy innych od gumowych pociskÓw wiĘc nie trudno byŁo o pomyŁkĘ. To ja proponuje Żeby media zaczeŁy gŁosno mÓwiĆ o potrzebie szkolenia a nie o umyŚlnej winie szeregowych policjantÓw. Zawsze moŻna ograniczaĆ takie wypadki ale napewno nie da siĘich wyeleminowaĆ w caŁoŚci PS policja z dg wŁaŚnie ogŁosiŁa przetarg na udostĘpnienie strzelnicy do celÓw szkoleniowych. Miejmy nadzieje Że nasi policjanci nikogo nie zastrzelĄ i do tego sami siĘnie pozabijajĄ --- a tutaj to juŻ majĄ pewne doŚwiadczenia z zĄbkowic. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:07 |