IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Przeszkolenie po studiach - jak to jest?
Sebastian22
post sob, 07 lip 2007 - 11:26
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 169

Kazdy wie ze nalezymy pod WKU Bedzin. Wlasnie nie dawno skonczylem studia i podjalem prace. Na glowie mam jeszcze wojsko, wiem ze musze zaniesc zaswiadczenie do WKU i od tego czasu maja 12 m-cy na powolanie na 3 mies. przeszkolenie. Chcialbym zorientowac sie jak dobieraja tych ludzi i jaka jest szansa unikniecia tegoż. Czy WKU mogloby uzwglednic ze nie mam rodzicow i sam sie utrzymuje - a strata pracy w tym przypadku wiazala by sie z zostaniem "na lodzie" ? Zaczalem studia w 2002/03 takze "amnestia" mnie nie obejmuje.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Dave
post wto, 17 lip 2007 - 18:45
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

Hmm - ja właśnie też zacząłem poważnie myśleć o wojsku, kiedy się dowiedziałem, że rozporządzenie ministra na ten rok (pieprzone PISiory!! mad.gif ) mówi, że absolwenci studiów mgr jak i licencjackich, którzy rozpoczęli studia w roku akademickim 2002/2003 lub później - mogą zostać powołani do wojska na 3 miesiace: nie są automatycznie przenoszeni do rezerwy!
Ja skończyłem licencjata 2 lata temu i poszedłem na inną uczelnię (UŚ) na mgr ale nie zgłaszałem tego WKU i do tej pory cisza - czy zrobił to za mnie rektor UŚ, czy o mnie zapomnieli? Może uda mi się jeszcze z tą rezerwą w ramach ukończenia studiów już 2 lata temu, ale jak nie to ja aż tak przed wojskiej nie uciekam - ponoć na tych krótszych jest nawet fajnie ;-)
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:00
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza