IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Przeszkolenie po studiach - jak to jest?
Sebastian22
post sob, 07 lip 2007 - 11:26
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 169

Kazdy wie ze nalezymy pod WKU Bedzin. Wlasnie nie dawno skonczylem studia i podjalem prace. Na glowie mam jeszcze wojsko, wiem ze musze zaniesc zaswiadczenie do WKU i od tego czasu maja 12 m-cy na powolanie na 3 mies. przeszkolenie. Chcialbym zorientowac sie jak dobieraja tych ludzi i jaka jest szansa unikniecia tegoż. Czy WKU mogloby uzwglednic ze nie mam rodzicow i sam sie utrzymuje - a strata pracy w tym przypadku wiazala by sie z zostaniem "na lodzie" ? Zaczalem studia w 2002/03 takze "amnestia" mnie nie obejmuje.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
picaro
post pon, 09 lip 2007 - 09:46
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 75

w moim przypadku wogóle nie było problemu i jestem sobie od stycznia dumnym rezerwistą, jak większość moich znajomych. Tyle, że jestem z rocznika 1980 a pierwsze studia rozpoczołem w roku 2000/2001. Ogólnie nic nie kombinowałem poza pierwszą komisją gdzie dostałem b12. Poźniej byłem w WKU tylko raz zawiść papiery jak zmieniałe studia. No i w tym roku w styczniu na wezwanie stawiłem się z dyplomem mgr. no i od razu mnie do rezerwy przenieśli. Ale znam też sprawe z relacji znajomych, którzy nie mając jeszcze dyplomu musieli się zgłość i jakieś im tam wciskali kity typu: gdzie pan chce stacjonować itp., a później zawieźli dyplom i luz. Jak automat do rezerwy. Tak więc ja bym się nie martiwł po studiach biggrin.gif tyle że mnie chyba objeła ta amnestia, choć do końca to nawet nie wiem jakie roczniki i na jakich warunkach się ta amnestia odbyła.

hehe ale obciach miało być rozpocząłem a nie rozpoczołem

ej i dalej też są błędy smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:15
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza