![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Nie wiem czy jest sens zakładać nowy wątek tylko o tym, więc na razie piszę tutaj.
![]() ![]() Tak widząc termomodernizację bloku przy ul Królowej Jadwigi (nie pamiętam dokładnego adresu 37,47?, tego w pobliżu przystanku autobusowego) dochodzę do wniosku, jak wiele może wnieść do poprawy wizerunku miasta taka modernizacja budynków. ![]() ![]() Tak w ogóle, jeśli już o tym pisze to przejdę do rzeczy od której powinienem zacząć. ![]() Chodzi mi o termomodernizację/modernizację ciągu bloków przy Placu Wolności (tam gdzie jest księgarnia, Pub Planeta, Max Mario). ![]() ![]() Tak się jeszcze zastanawiam, które z bloków powinny także przejść modernizacje by wygląd miasta uległ polepszeniu a zmiana wyglądu była widoczna (np. przy głównych ciągach komunikacyjnych w mieście)? I taki mały OT bo nie wiedziałem gdzie to napisać. Widzieliście tą świetlną reklamę na redenie, na budynku w którym znajduje się pizzeria Raj? Hehe byłem w szoku jak to zobaczyłem, prawie jak w NY ![]() Ten post edytował kwintosz śro, 14 mar 2007 - 23:24 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
A ja @Bathurst się z Tobą częściowo nie zgodzę. Owszem nie mówie że Lokator jest wspaniały, ale nie jest tak że nic nie robią. Może i jestem samolubny i mówie tak dlatego że sytuacja dotyka mnie osobiście. Co prawda na ogół większość remontów jest małych lub częściowych ale zdarzają się duże, choć te są na przeważnie rozciągnięte w czasie.
Lokator przeprowadza modernizacje i to takie na dużą skale. W ciągu 4 lat zostały ocieplone wszystkie 4 bloki (w tym mój), wraz z wymianą stolarki okiennej (lokatorzy płacili 2-3tys za okna - musiałbym spytać rodziców ile dokł.) oraz instalacji odgromowej, kanalizacji i chyba także remont dachu (nie właziłem wiec nie wiem co tam zrobiono) przy ul. Słowackiego (to są Aleje, okolice SP. nr.8) W zeszłym roku w jednym z bloków pomalowano klatkę, a obecnie w moim bloku jest remont całej klatki schodowej: płytki i malowanie ścian. Z tego co wiem wszystkie 4 bloki mają mieć tak wyremontowane klatki. A więc kompletny remont.. Niestety nie mam cyfrówki więc moge conajwyżej zrobić zdj. komórką jeśli ktoś by był zainteresowany. Musze powiedzieć że całkiem całkiem to wygląda. Oby tak dalej to szło wszystko w tym kierunku w całym mieście. Mam także pretensje do Lokatora, że w małym stopniu zwraca on uwagę na stan chodników. O ile schody jak się rozsypią, dość szybko są naprawiane, to niektóre chodniki są straszne. Często także są wydeptane ścieżki wokół bloków a Lokator nie pomyśli by położyć tam chodnik skoro lokatorzy tamtędy chodzą. Oczywiście te wszystkie remonty, to tylko kropla w morzu potrzeb. Ale ostatnio zauważyć można tendencję wzrostową w tym względzie. Ciekaw jestem ile $ Lokator czy inne SM wydają na takowe remonty (najlepiej % budżetu). Ten post edytował kwintosz śro, 16 maj 2007 - 21:34 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:11 |