![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Ciekawy jestem jaki jest zasięg kolportażu pisemka pt. "Nasze sprawy", jak do tej pory najobszerniejszej makulatury wyborczej, która zjawiła się pod moimi drzwiami. Przypuszczam jedynie, że cały nasz okręg wyborczy został nią zasypany.
Dla miłośników "Przeglądu Dąbrowskiego", rozpieszczanych zdjęciami z dożynek, jest to gratka nie lada! Bijąca go na głowę! Ciekawe jakie osiągnie po latach ceny na rynku kolekcjonerskim :) Otóż na ośmiu stronach wielkiego formatu mamy niepowtarzalną okazję zapoznać się z supermenem. Tak! Nie przesadzam ![]() Możemy również dowiedzieć się, że dokładnie wszystkie inwestycje w regionie w ciągu ostatnich czterech lat, w których partycypował Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego, mogły mieć miejsce właśnie za sprawą tego jednego jedynego człowieka. Czy ktoś już wie kim jest nasz anonimowy superbohater ![]() And the winner is... ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
Dwie ciekawe sprawy dotyczące wywiadu z Moszyńskim.
Dziennikarz słusznie zauważył, że projekt Centrum Kongresowego to pomysł a nie konkretny projekt. Ja jeszcze dodam, że to pomysł na to jak broń Boże oczywiście w duchu wzajemnej współpracy i integracji nie oddać targów dla Sosnowca i Dąbrowy bowiem Centrum - jak czytamy na stronie UM Katowice- ma odbudować renomę MTK. Druga sprawa to odpowiedź na temat inwestycji drogowych. Moszyński tłumaczy, że nie na same drogi i infrastrukturę drogową powinny iść środki unijne zarazem mówiąc o konieczności inwestowania w kulturę. Więc ja się pytam dlaczego przepadł projekt Centrum im. Jana Kiepury w Sosnowcu? Jak dla mnie podział środków w RPO to hucpa katowicko-gliwicka, trochę się na pokaz pożarli o halę ale tak P odium 40 mln euro jak też Centrum Kongresowe 40 mln euro weszły do RPO. Zakładając, że Gliwice już korzystają ze środków DTS Gliwice - Zabrze (75 mln euro) to wraz z Podium (40) można powiedzieć że wcale nie należące do biednych miasto ok 200 tysięczne zyskuje ok 70-80 mln euro. Katowice 320 tys mieszkańców miasto o najniższym bezrobociu dostaje zaś ok 80 mln euro na Muzeum i Centrum Kongresowe. Jak przy nich wygląda Sosnowiec czy Dąbrowa Górnicza. Otóż słyszymy o Zagłębiowskiej Strefie Gospodarczej - Brama Śląska. Wiedząc o tym, że Jaworzno jest liderem i głównym beneficjentem tego projektu zakładam, że z 40 mln euro przypadających na 550 tys. mieszkańców Sosnowiec czy DG dostaną maksymalnie po 10 mln euro. Nie jestem przeciwnikiem rozwoju Katowic czy Gliwic, ale zrównoważona strategia rozwoju wymaga innego podziału środków. Katowice czy Gliwice stać na to żeby uruchomić własne budżety w celu budowy hali tudzież centrum kongresowego. ciekawe jakie stanowisko na temat podziału środków mają radni sejmiku z Zagłębia? Są to: Piotr van der Coghen (53 lata, Kroczyce, PO), Krzysztof Stachowicz (31 lat, Dąbrowa Górnicza, PO), Bogusław Śmigielski (48 lat, Jaworzno, PO). Michał Czarski (57 lat, Sosnowiec, LiD) Marian Gajda (58 lat, Zawiercie, LiD) Krzysztof Śląski (64 lata, Czeladź, PiS) Marek Migas (44 lata, Jaworzno, PiS). Ten post edytował Krawiec czw, 08 mar 2007 - 16:04 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:50 |