![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
PROPOZYCJE PYTAŃ, KTÓRE ZOSTANĄ WYSŁANE DO UM odpowiedzi UM -> http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?showtopic=1543 komentarze do odpowiedzi UM -> http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?showtopic=1549 --------------------------------------------------------------------------------- czekam do nd z pytaniami i wysylam - potem znow nast tydzien zbieramy pytania i wysylamy - i tak w kolko. jak na ten tydz to propozycje sa takie 1) jak wyglada uposazenie radnego ? - czy jest obowiazek pracy w komisji takiej osoby ? i czy w zwiazku z tym dostaje za to dodatkowe wynagrodzenie? 2) czemu w naszym miescie wladze zapomnialy o problemie mlodych matek, ktore chca pracowac, a nie maja z kim zostawic dzieci - w naszym miescie istnieje tylko 1 (slownie: JEDEN) zlobek, do ktorego sa takie kolejki, ze praktycznie, aby zalatwic "miejscowke" zapisac sie trzeba zanim jeszcze dzieciak bedzie "w drodze"...? czekam na dalsze pytania pozdr PS jesli topic "zalapie" to proponuje przyklejenie tego watku u gory w temacie :) -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
Myślę, że nia ma na to szans. Podobno Dąbrowa i tak wywalczyla coby można bylo skladać wniosek w naszym urzędzie a nie trzeba bylo do K-c jechać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam takie bardzo konkretne pytania na mało ważny temat...
Jest w DG taka ulica Wspólna. Jeśli nie chce się komuś szukać jej na planie miasta powiem, że jest to uliczka łącząca Konopnickiej z Cupiała. Uliczka ta została w zeszłym (chyba) roku wyremontowana, położono na niej piękną kostkę, luksus jednym słowem. I wszystko było by fajnie, gdyby nie to, że wjazd w tę uliczkę od strony Konopnickiej ozdobiono znakiem zakazu ruchu z dopiskiem "Nie dotyczy mieszkańców ulicy Wspólnej". I tu moje pytania: czy ta ulica jest własnością prywatną? Jeśli tak, to czy zamieszkali przy niej partycypowali w kosztach remontu? Jeśli nie, to czyj krewny czy znajomy tam zamieszkuje, no bo trudno sobie wyobrazić, żeby był jakiś inny powód, że ulica ta została wyremontowana ze środków publicznych tylko po to, aby mogli z niej korzystać wyłącznie wybrańcy. Jeśli natomiast ulica nie jest prywatna, mieszkający przy niej nie uczestniczyli w kosztach remontu to może "waadza" zdecyduje się zmienić ograniczenie jej używalności do całości ruchu lokalnego. Ja w każdym razie, jako mieszkaniec gminy, płacący tutaj podatki (niemałe, dodam) zastrzegam sobie prawo korzystania ze Wspólnej jako drogi wiodącej na Cupiała! -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 03:27 |