![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
TEMAT WODA. CHYBA NAJŚMIESZNIEJSZY TEMAT W NASZYM MIEŚCIE. W DG ZAWSZE WODA JEST PRZEDMIOTEM ROZGRYWEK POLITYCZNYCH I DOSKONALE SIĘ NADAJE SIĘ DO SIANIA ZAMĘTU JAK Z TYM DOJAZDEM DO PARKU. CO O TYM MYŚLICIE. BO JA TYLKO WIECZNIE SŁYSZE O SUPER DROGIEJ WODZIE I PRZYJACIELACH LIPCZYKA Z NIEMIEC, TAJNYCH UMOWACH ITP. Z JEDNEJ STRONY DZIADEK WALCZY Z NIEMIECKIM PRZEDSIĘBIORSTWEM KTÓRE NAWET NIE MA PAKIETU WIĘKSZOŚCIOWEGO A Z DRUGIEJ STRONY SAM PODPISUJE SIE POD DECYZJA O PODWYŻCE CEN WODY I ŁATA BUDŻET SPRZEDAJĄC KOLEJNE AKCJE WODOCIĄGÓW. COS CHYBA TU ŚMIERDZI.
|
|
|
![]() |
Guest_tomasz sołtysik_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Wystarczy zapytać
![]() Wg. opinii rzeczoznawców (dwóch pracujących od siebie niezależnie) PWiK była w czasie sprzedaży udziałów warta pomiedzy 40 a 60 mln zł ( w zależnosci od metody wyceny), 34 % udziałów gmina sprzedała za prawie 33 mln zł (a nie 27,5!), udziały RWE zostały uprzywilejowane co do dywidendy na 15 lat (RWE otrzymuje ok 46 % dywidendy pomimo, że ma 34 % udziałów), od momentu prywatyzacji spółka generuje zysk i wypłaca dywidendę, co nie miało nigdy miejsca przed prywatyzacją, dzięki prywatyzacji spółka jest zarządzana na normalnych rynkowych zasadach, a miejscy politycy mają ograniczone możliwości wykazywania swych menadżerskich talentów, zgodnie z projekcjami za kilka lat cena wody w DG zacznie spadać, Arbas: może pozostawisz ocenę moich zdolności i talentów bardziej kompetentnym osobom??? jesli jesteś mądrzejszy ode mnie, masz lepsze studia, doświadczenie zawodowe, osiągnięcia to zapraszam do udziału we własnie ogłoszonym konkursie na stanowisko prezesa MZUiM! Jak na razie nic mi nikt nie dał (może oprócz rodziców), wszystko co mam zawdzięczam sobie i swojej ciężkiej pracy;) pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:53 |