![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
TEMAT WODA. CHYBA NAJŚMIESZNIEJSZY TEMAT W NASZYM MIEŚCIE. W DG ZAWSZE WODA JEST PRZEDMIOTEM ROZGRYWEK POLITYCZNYCH I DOSKONALE SIĘ NADAJE SIĘ DO SIANIA ZAMĘTU JAK Z TYM DOJAZDEM DO PARKU. CO O TYM MYŚLICIE. BO JA TYLKO WIECZNIE SŁYSZE O SUPER DROGIEJ WODZIE I PRZYJACIELACH LIPCZYKA Z NIEMIEC, TAJNYCH UMOWACH ITP. Z JEDNEJ STRONY DZIADEK WALCZY Z NIEMIECKIM PRZEDSIĘBIORSTWEM KTÓRE NAWET NIE MA PAKIETU WIĘKSZOŚCIOWEGO A Z DRUGIEJ STRONY SAM PODPISUJE SIE POD DECYZJA O PODWYŻCE CEN WODY I ŁATA BUDŻET SPRZEDAJĄC KOLEJNE AKCJE WODOCIĄGÓW. COS CHYBA TU ŚMIERDZI.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Na zielonych stronach "Rzeczpospolitej" dziś na pierwszej stronie był ciekawy artykuł o dochodach samorządów z prywatyzacji spółek.
Interesujący jest ranking największych do tej pory prywatyzacji komunalnych. Sprzedanie 34% PWiK DG --> RWE Aqua o wartości 27,5 mln złotych to szósta co do wielkości sprzedaż pakietu miejskiej spółki w Polsce... ![]() A ktoś wie, ile RWE dał za te akcje? Gdyż jakoś to mi pasuje na dzisiejszą wartość... ![]() ![]() Wielkość 27,5 mln warto zapamietać, gdyż w kampanii prezydent Podraza wspominał o wykupieniu pakietu od niechcianego wspólnika... ![]() ![]() Uśmiałem się przy zdaniu z artykułu : "Prywatyzację wody miejskiej blokuje nastawienie społeczności lokalnej (...).". No zawsze można utajnić ![]() Ten post edytował pulsatilla1214 wto, 30 sty 2007 - 23:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:59 |