![]() |
![]() |
Guest_tomasz sołtysik_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Witam serdecznie!
Na niniejsze forum zostałem zaproszony na stronie "naszego miasta". Dzięki! Służe swoją osobą wszystkim internautom. W miarę posiadanej wiedzy odpowiem na wszystkie pytania, zniose rzeczową krytykę, podejme polemike na tematy dotyczące Dąbrowy Górniczej, władz etc. etc. Pozdrowienia dla Wszystkich Tomasz Sołtysik Ten post edytował kwintosz czw, 28 wrz 2006 - 20:39 |
|
|
![]() |
Guest_tomasz sołtysik_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Hej!
Proponuje, aby na forum zaniechać tytularnego "pan"-owania. Jestem toso;) 1. Czy plan remontu drugiej strony placu Centrum i budowy tam biblioteki z podziemnymi parkingami i pasazami handlowymi zostal juz ostatecznie zaniechany??? jakie byly szczegoly tej planowanej inwestycji i czy po ewentualnej zmianie na stanowisku prezydenta beda te plany kontynuowane i wprowadzane w zycie?? Prezydent Talkowski do tej pory nie przedstawił swojego programu dla Miasta, a z kolei plan inwestycyjny jest w trakcie tworzenia (uczestniczą nawet w pracach spec. komisji powołanej do tego celu), niemniej jednak w propozycjach inwestycji nie ma ww. inwestycji - mogą więc stwierdzić, że została zaniechana! Co zrobi następca Talkowskiego? - nie wiem;) 2. Czy Politechnika Slaska ostatecznie wycofuje sie z Dabrowy Gorniczej na skutek dzialan pana Talkowskiego, czy sa jeszcze szanse zatrzymania tej uczelni w DG i jej rozwoju w Naszym Miescie??? oraz co stanie sie z budynkiem po bylym Urzedzie Miasta przy Kosciuszki 25??? Tak! Pol Śl podjeła decyzję ostateczną o wycofaniu się z DG!!! na skutek nie dotrzymania przez Prezydenta Talkowskiego warunków wiążącego Gminę i Politechnikę porozumienia. Prezydent w projekcie budżetu umieścił środki na adaptację budynku przy Kościuszki 25 na bibliotekę. Będę głosować przeciw temu pomysłowi. 3. Co z budowa Geanta na terenach bylej huty Bankowej??? (to pytanie zadalem pani Kocjan, odpowiedziala , ale tak nieudolnie ze do dzis nie wiem o co jej chodzilo 8) ) Nie wiem. W tym względzie docierają do mnie sprzeczne informacje. W najbliższym czasie złożę interpelację do Prezydenta z zapytaniem. Gdy otrzymam odpowiedź to Cię poinformuję. 4. Jak wyglada sytuacja z dlugami Huty Katowice i PHS-u wzgledem Budzetu Miasta Dabrowa Gornicza, ile te dlugi wynosza i czy zostaly splacone , a jesli nie to kiedy??? HK (a właściwie PHS) spłaca swoje zrestrukturyzowane ustawą Kołodki zadłużenie terminowo oraz płaci bieżące podatki. Stąd duże zasilenie budżetu w 2003 roku oraz niezłe widoki na 2004 rok. Dodam, że o wysokości spłat wiedział ubiegły Zarząd Miasta planując budżet 2003 roku. Stąd moje oburzenie wypowidziami Prezydenta głoszonymi, aż do października ub.r. o "wirtualnym i niemożliwym do zrealizowania budżecie, który jest pułapką zastawioną na Niego przez poprzednie władze". Dokładnych kwot nie pamietam. Pozdro toso Ten post edytował kwintosz czw, 28 wrz 2006 - 20:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:50 |