![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Doszly mnie sluchy ze przewodniczaca rady miasta Agnieszka Pasternak stracila mandat (czy jak to sie tam nazywa) ze wzgledu na spoznienie w zlozeniu oswiadczenia majatkowego.
Stracili m.in burmistrz Czeladzi, prezydent Siemianowic Slaskich i jeszcze innych paru radnych z naszego wojewodztwa. Proponuje ogladac aktualnosci dzis na TVP3 o chyba 18:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nasza juz byla (mam przynajmniej taka nadzieje
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: śro, 15 lis 06 Nr użytkownika: 295 ![]() |
Nasza juz byla (mam przynajmniej taka nadzieje ![]() ![]() Zgadzam sie tylko z tym , ze wszystkich nalezy równo potraktować. Tzn., że jeśli bedzie abolicja to winna dotknać tak samo HGW jak burmistrza Czeladzi czy radnych jakiejkolwiek gminy. Ale proszę jeszcze raz wziąść pod uwagę, wszelkie konsekwencje zwiazane z wdrożeniem w życie tego BUBLISKA prawnego. >> nowe wybory (potężna kasa na to potrzebna), sama ścieżka prawna >> uchwała rady (ew. w zastępstwie - decyzja Wojewody) , odwołanie winowajcy, rozpatrzenie itd. a przecież w tym czasie gminy muszą działać, muszą być podejmowane decyzje. I co w momencie zakonczenia ww ścieżki ktos traci mandat i wszelkie jego decyzje są nieważne. Trzeba sobie zdawać sprawe z ew. paraliżu jaki może nastąpić. Poza tym niejaskrawość przepisów o oświadczeniach małżonków o działalności tez wprawadza zamet. Czy to dotyczy działaności na terenie gminy, czy to dotyczy tylko rejestracji działalności w tej gminie czy też miejsca faktycznie wykonywanej działalnosci. Albo jak zawiesił małonek działalność to trzeba oswiadczenie składać czy nie etc. etc Po prostu bedzie jeden wielki bałagan !!! A powiedzenie dura lex sed lex jest dobre ale czy przy takich bublach ??? Jesli za przekroczenie dozwolonej prędkości o 2 km/h ustanowiliby karę dożywocia to tez winna obowiązywac ww sentencja ??? , Ten post edytował Machiavelli śro, 24 sty 2007 - 15:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:08 |