![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja sŁucham prawie kazdego gatunku muzyki, no moŻe wyŁĄczajĄc metal, muzyke klasycznĄ, disco polo, jazz i blues.
![]() Z rocka to sŁucham najczesciej Kazika ![]() A czasami to i Bob Marley poleci... Ostatnio zaŚ sciĄgnoŁem sobie pare piosenek ..........Marka Grechuty ![]() ZauwazyŁem tez ze caŁkowicie zaprzestaŁem juz od dwÓch lat kupowaĆ jakiekolwiek kasety i kompakty, teraz tylko Winamp i muza z kompa. Dawniej sŁuchaŁem duŻo techno , ale to powoli sie zmieniŁo, przestaŁem po dyskotekach jezdziĆ, chociaŻ nie ma to jak posŁuchaĆ WestBama lub dobrych kawaŁkÓw z Love Parade i Mayday. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
Rafi zdecydowanie siĘz TobĄ zgadzam, Że Kazik byŁ swego rodzaju prekursorem polskiego rapu. Faktycznie jako jeden z pierwszych w Polsce eksperymentowaŁ z tym gatunkiem muzyki, majĄc juŻ pewnĄ wyrobionĄ pozycjĘna rynku.
A jeŚli chodzi o Liroya, to wŁaŚnie on zapoczĄtkowaŁ tĄ falĘhip-hopu ktÓra zalaŁa PolskĘ. To jego pierwszy "AlbÓÓm" zostaŁ sprzedany w prawie 150 tys. egzemplarzy, co jest wynikiem praktycznie nie do powtÓrzenia w polskim hip-hopie. A jeŚli chodzi o wypromowanie innych kapel, to pomÓgŁ on (chociaŻ twierdzĘŻe w niewielkim stopniu) tylko chŁopakom z WzgÓrza Ya-Pa-3, a pÓĹşniej ich caŁkowicie olaŁ. ZresztĄ osobiŚcie uwaŻam, Że dla WYP3 przeŁomowym momentem byŁ koncert w katowickim Spodku podczas festiwalu ODJAZDY '95, kiedy zostali laureatami tzw. "maŁej sceny" i wystĄpili jako zespÓŁ ktÓry otwieraŁ koncert gŁÓwny. Tego jak bawiŁa siĘpublika podczas ich 20-minutowego wystĘpu naprawdĘmogŁy im pozazdroŚciĆ zespoŁy rockowe wystĘpujĄce pÓĹşniej. A byŁa to krajowa czoŁÓwka. Ale wracajĄc do Liroya, straciŁ on szacunek Środowiska za to Że nosiŁ gŁowĘza wysoko w chmurach. PoznaŁ legendy HH zza oceanu (Ice-T, Lordz Of Brooklyn) i nagraŁ z nimi kilka kawaŁkÓw. Potem uwaŻaŁ siĘza lepszego (Ameryka i te sprawy) ... a wiadomo Że nikt nie lubi jak siĘgo traktuje z gÓry. -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać Odwrócony do góry nogami raj Ten kraj, ten kraj, ten kraj ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:12 |