![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja sŁucham prawie kazdego gatunku muzyki, no moŻe wyŁĄczajĄc metal, muzyke klasycznĄ, disco polo, jazz i blues.
![]() Z rocka to sŁucham najczesciej Kazika ![]() A czasami to i Bob Marley poleci... Ostatnio zaŚ sciĄgnoŁem sobie pare piosenek ..........Marka Grechuty ![]() ZauwazyŁem tez ze caŁkowicie zaprzestaŁem juz od dwÓch lat kupowaĆ jakiekolwiek kasety i kompakty, teraz tylko Winamp i muza z kompa. Dawniej sŁuchaŁem duŻo techno , ale to powoli sie zmieniŁo, przestaŁem po dyskotekach jezdziĆ, chociaŻ nie ma to jak posŁuchaĆ WestBama lub dobrych kawaŁkÓw z Love Parade i Mayday. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Widze, ze temat zostal juz zakonczony, ale mnie podczas czytania tych wypowiedzi przypomnialo sie kilka faktow.
Misiek w jednym z postow zadal pytanie co kazik zrobil dla swiata. Zgadzam sie ze dla swiata to moze nic, ale wlasnie dla hip-hopu duzo. Nie kazdy wie, ale to wlasnie KAZIK byl prekursorem rapu/hip-hopu na rynku polskim (bo kto niby na poczatku lat 90 eksperymentowal z taka muzyka). Krawiec zas wspomnial, ze Liroy nie ma zadnego szacunku w srodowisku hip-hopowym. I to juz zupelnie dobitnie swiadczy (negatywnie) o tym srodowisku (niekoniecznie takze o fanach tejze muzyki). Przeciez rozwoj hip-hopu tak na serio zaczal sie wlasnie po sukcesach Liroya. To Liroy przelamal pierwsze lody, stereotypy w mysleniu. Niektorzy powiedza ze to jest rap a nie hip-hop, ja sie na tym moze super nie znam, ale fakt jest wlasnie taki. Jak wiec mozna wyzywac kolesia, dzieki ktoremu w ogole zaczelo sie interesowac takimi klimatami? Sorry ale w muzyce rockowej tego nie ma. Dinozaury rocka maja swoje zasluzone miejsce w historii i nikt im tego nie probuje zabrac. Tu zas mlodzi kolesie, pewno z zawisci, wyzywaja Liroya od najgorszych. Nie chce wspominac ze wielu zespolom Liroy pomogl w ogole zaistniec. Zaprawde dziwne to wszystko... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:11 |