![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Doszly mnie sluchy ze przewodniczaca rady miasta Agnieszka Pasternak stracila mandat (czy jak to sie tam nazywa) ze wzgledu na spoznienie w zlozeniu oswiadczenia majatkowego.
Stracili m.in burmistrz Czeladzi, prezydent Siemianowic Slaskich i jeszcze innych paru radnych z naszego wojewodztwa. Proponuje ogladac aktualnosci dzis na TVP3 o chyba 18:00 |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Do PANA SOŁTYSIKA!
Dzięki za ekspresową odpowiedź w sprawie studiów prawniczych Pani Pasternak. Wiemy już, że takowe miały miejsce. Jeśli nie sprawi to Panu trudności, to czy mógłby Pan również podać w jakich latach się odbywały? Jedna z biografii podaje okres dwuletni, a więc jakby przyspieszony. I jeszcze jedno pytanie: CZY WŚRÓD DĄBROWSKICH RADNYCH SĄ RÓWNIEŻ INNI PRÓCZ PANI PASTERNAK PRAWNICY, KTÓRZY ZAPOMNIELI O TAK ISTOTNYM DLA NICH OBOWIĄZKU ZŁOŻENIA OŚWIADCZENIA? Mod: Taka mała uwaga, myślę że na forum nikt nie jest "niewidomy" ani "głuchy", więc nie piszmy z włączonym capsem.. Ten post edytował kwintosz sob, 13 sty 2007 - 23:52 |
|
|
Guest_tomasz sołtysik_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Do PANA SOŁTYSIKA! Dzięki za ekspresową odpowiedź w sprawie studiów prawniczych Pani Pasternak. Wiemy już, że takowe miały miejsce. Jeśli nie sprawi to Panu trudności, to czy mógłby Pan również podać w jakich latach się odbywały? Jedna z biografii podaje okres dwuletni, a więc jakby przyspieszony. I jeszcze jedno pytanie: CZY WŚRÓD DĄBROWSKICH RADNYCH SĄ RÓWNIEŻ INNI PRÓCZ PANI PASTERNAK PRAWNICY, KTÓRZY ZAPOMNIELI O TAK ISTOTNYM DLA NICH OBOWIĄZKU ZŁOŻENIA OŚWIADCZENIA? DO PANA ARBASA nie śledziłem tak dokładnie życiorysu Agnieszki Pasternak, ale z przyczyn obiektywnych studia prawnicze nie mogą trwać 2 lata, więc na pewno trwały co najmniej 5 lat, jak już pisałem wielu radnych zlożyło oświadczenia o prowadzonej działalności gospodarczej po terminie wg. mnie trochę przesadzacie ze złośliwością wobec tych osób, wszystkie te osoby w dobrej wierze złożyły oświadczenia o stanie majątkowym oraz o prowadzonej dizałalności gospodarczej do 30 dni po śłubowaniu, prawdą jest, że to drugie oświadczenie powinno być złożone do 30 dni od dnia wyboru... wg. mnie to oczywista niekonsekwencja ustawodawcza, choć nie zmienia to faktu, że sami zainteresowani, media, urzędnicy jakoś nie zwrócili na to wcześniej uwagi choć powinni, w efekcie stracą mandaty osoby, które miały społeczne poparcie a będa je sprawować inne - z mniejszym poparciem (wg. mojej wiedzy straci mandat osoba, która otrzymała grubo ponad 500 głosów a na jej miejsce wejdzie radny, którego poparło ok. 100 wyborców) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:05 |