IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> MUZYKA
Master
post sob, 01 lis 2003 - 19:35
Post #1

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

Ja sŁucham prawie kazdego gatunku muzyki, no moŻe wyŁĄczajĄc metal, muzyke klasycznĄ, disco polo, jazz i blues. cool.gif Na codzień to gŁÓwnie Pop, wiadomo wŁaczone radio lub Viva. W ostatnim okresie bardzo udzieliŁo mi sie sŁuchnie Hip Hopu , a w szczegÓlnoŚci baunsujĄcych kawaŁkÓw (Tede, Onar, Borixon, DJ Decks ,DJ 600 V) Z polskich wykonawcÓw HH sŁucham jeszcze Ascetoholix, Fenomen,niezapominajĄc o kultowej Paktofonice. Z zagranicznych wykonawcÓw to ostatnio dla mnie krÓluje Sean Paul, a kawaŁek Like Glue oraz kawaŁek Breathe zaspiewany z Blu Cantrell to mistrzostwo Świata.
Z rocka to sŁucham najczesciej Kazika laugh.gif ,ale wielu wykonawcÓw lubie ze nawet nie chce mi sie ich wymieniaĆ np.Dzem
A czasami to i Bob Marley poleci...
Ostatnio zaŚ sciĄgnoŁem sobie pare piosenek ..........Marka Grechuty rolleyes.gif
ZauwazyŁem tez ze caŁkowicie zaprzestaŁem juz od dwÓch lat kupowaĆ jakiekolwiek kasety i kompakty, teraz tylko Winamp i muza z kompa.
Dawniej sŁuchaŁem duŻo techno , ale to powoli sie zmieniŁo, przestaŁem po dyskotekach jezdziĆ, chociaŻ nie ma to jak posŁuchaĆ WestBama lub dobrych kawaŁkÓw z Love Parade i Mayday.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
MayQ
post pon, 16 lut 2004 - 16:48
Post #2

UZYTKOWNIK
*

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 10

Ehh dawno mnie tu nie byŁo a klocek mowi ze ciekawa dyskusja....to sobie wpadŁem i poczytaŁem. I doszedŁem do wniosku, Że ta caŁa gadka byŁa o takiej "dupie marynie" jak texty popowe (wg miŚka:)).

Kazdy swoje a jak wiadomo sĄ trzy rodzaje prawdy: moja prawda, twoja prawda i gÓwno prawda :) Co jak co z Yearhem sie zgodze Że na Vivie tego od cholery. Ale tak to juz jest Że to co niby zakazane sie podoba (kiedyŚ niby byŁo zakazane mÓwienie o tym i o tamtym) i HH jest modny. A to co modne to komercyjne. KiedyŚ Niemena teŻ mieli za dzwiwaka a po latach okazaŁo sie ze robiŁ dobra muze i staŁ sie jakims autorytetem. Lata 80 i Punk to HH lat 90. Kazde pokolenie i kazda epoka ma jakieŚ swoje prawa ktÓrymi sie rzadi. Apropo komercji, cos takiego jak Underground dla mnie istnieje przez chwile bo zaczynajĄc coŚ tworzyc majĄc publike, stajemy sie komercyjni. Najpierw jest przekaz potem produkt pod publike i sobie wyskakuje komercja:) Niby undergroundowe a jednak komercyjne.Fajnym przykladem takim (w HH, ale w innych gat tez sie tacy znajdĄ) jest taki koleŚ co spiewaŁ z NAS czyli (tu sobie dopiszcie) znany lubiany a pewnie powstydziŁby sie tego co kiedys ŚpiewaŁ, jak ŚpiewaŁ i okim ŚpiewaŁ...ale to byŁ inny front prawie jak na wojnie hehe (a moŻe zazdrosĆ)--> Lilka wszyscy wyzywajĄ a kiedys "scyzoryk" byŁ cooltowy :) Hehehehehe. Tede tez kiedyŚ tworzyŁ caŁkiem innĄ muze a teraz na topie krÓl parkietu biggrin.gif i wielki Bauns laugh.gif a, Że alminium szelesci to mŁodsi juŻ nie pamiĘtajĄ tongue.gif (kolejny dowÓd na to, Że czas robi swoje)

Kiedys sobie sŁuchalem troche HH zwŁaszcza Kalibra hmm ale jak dla mnie dobre czasy sie skonczyŁy. Teraz w modzie sa Baunsowe kawaŁki (Klocek, Misiek, Pan Klex, Adzime - wiedzĄ jakie) :) Mnie takie coŚ jednak nie rajcuje. Wielu ludzi poszŁo po prostu za modĄ (nie mÓwie Że akurat oni) zwŁaszcza te "wyjuzdane szesnastki", kolesie co kiedyŚ sŁuchali "Legionu" i inni....jak to ŚpiewaŁ (rapowaŁ) Mike D z Beastie Boys - Time Is Running.....

Moje pierwsze spodkanie z "HH" byŁo hmm (jesli nowi baunsownicy kojaŻĄ) Run DMC, Beastie boys, Sir Mix A Lot, NWA, Naughty by Nature, Public Enemy, House Of Pain i pierwsze Wu-Tangi a reszta jakiŚ nowoŚci to dla mnie takie wŁaŚnie Baunsowe kawalki ktore mi nie przypadajĄ:/ Pewnie dlatego ze zaczolem sŁuchac czegoŚ takiego gdy dzisiejsi sŁuchacze HH (taka prawda)byli na etapie Fun Factory i Jumbo Jumbo(a tez czasami wpadlo w ucho):) Klocek sie zgodzi:) Nie nam to oceniaĆ czy ta muza jest spoko, czy dobra czy zŁa bo czasy sie zmieiajĄ i czas to osĄdzi. he kiedyŚ kieca mini to byŁ szczyt mody bo zakazane i starsze pokolenie sie przypiepszaŁo. A teraz jakoŚ nikogo to nie razi i tak samo bedzie z HH.

A jak tak sobie wszyscy pisali czego sŁuchaja to jeszcze dodam ze RATM, Pro-Pain, Biohazard, beda zawsze w mojej pamiĘci :) A z takich mniej znanych to lubie jeszcze ostry Drum'n'Base, Dark elektro, ambient, industrial i takie inne dziwne elektroniczne brzmienia mniej znane a po zespoŁach to bedzie Cooltowy Aphex Twin, Autechre, Basement Jax, Junkie XL, Coil, Aphrodite, Roni Size, Crystal Method, Prodigy, Clint Mansell, Future Sounds Of London, Firstborn, Air, hmm Massive Attack teŻ spoko, Nine Inch Nails, Orbital, Underworld <-(2 ostatnie wypas), Kraftwerk, Druid, Die Form i takiej troche dziwnej muzy hehe pewnie o polowie to nie sŁyszeliŚcie ale jakbyscie chcieli sie otworzyĆ na ine brzmienia to polecam:)

Ale sie rozpisaŁem uuuuuuuuuuuu...... moŻe dlatego ze lubie sobie posŁuchac mjuzika a moze dlatego Że dawno niewpadaŁem na forum..
A dla "baunsownikÓw" Pozdro 600 biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
klocek   MUZYKA   sob, 01 lis 2003 - 19:35
adzime   Bardzo dobry temat Klocek. To ja zaczynam dziŚ od ...   nie, 02 lis 2003 - 22:40
rafi   KULT UBER ALLES...i tyle...   nie, 02 lis 2003 - 23:26
Misiek   Adzime, dobrze wiesz Że ... "Polska, Francja - ten...   czw, 06 lis 2003 - 21:34
adzime   Polska Francja ten sam bÓl jak najbardziej....To m...   nie, 09 lis 2003 - 13:17
Yearh   Muzyka, muzyka, muzyka...   czw, 12 lut 2004 - 01:11
rafi   Ja nie slucham hip-hopu (tylko kultu) i sie tego n...   czw, 12 lut 2004 - 11:01
Misiek   A kto tutaj siĘprzechwala Że sŁucha hip-hopu :?: ...   czw, 12 lut 2004 - 13:55
Yearh   To teraz ja nawiajam...   czw, 12 lut 2004 - 15:04
Krawiec   ...   czw, 12 lut 2004 - 15:21
Yearh   Krotko.   czw, 12 lut 2004 - 15:46
Krawiec   Re: Krotko.   czw, 12 lut 2004 - 17:41
Misiek   CzŁowieku, Ty mnie na maxa rozbrajasz :!: Zarzu...   czw, 12 lut 2004 - 17:42
Yearh   Agaian and agaian and again...   czw, 12 lut 2004 - 18:05
Krawiec   Re: Agaian and agaian and again...   czw, 12 lut 2004 - 18:21
Yearh   Kolego Krawiec.... Jest w tym co piszesz duzo r...   czw, 12 lut 2004 - 18:27
Krawiec   ...   czw, 12 lut 2004 - 18:42
Yearh   Drogi Krawiec... To, ze cos jest malo przekonywuja...   czw, 12 lut 2004 - 18:43
Krawiec   QUOTE(Yearh)Drogi Krawiec... Na szczescie na for...   czw, 12 lut 2004 - 19:03
Misiek   Yearh, PodpisujĘsiĘpod ostatnim postem Krawca. Ta ...   czw, 12 lut 2004 - 20:57
Kwasny   A ja jestem ciekaw jakie Pan Kleks ma wyksztauceni...   czw, 12 lut 2004 - 20:59
Yearh   Na pomyslne zakonczenie...   czw, 12 lut 2004 - 23:21
Misiek   Kilka sŁÓw ...   pią, 13 lut 2004 - 12:07
Pan_Kleks   UUUUUUUUUUU!!!!!!!   pią, 13 lut 2004 - 15:27
Yearh   I znowu.   pią, 13 lut 2004 - 17:15
Misiek   ... kontynuacja ...   pią, 13 lut 2004 - 21:02
Yearh   kontynuacji ciag dalszy...   pią, 13 lut 2004 - 21:46
georgeb   widze ze dyskusja caŁĄ parĄ hehehe kiedys to sie n...   sob, 14 lut 2004 - 01:02
Misiek   Zwracam honor   sob, 14 lut 2004 - 15:10
Yearh   Peace!   sob, 14 lut 2004 - 19:57
MayQ   Ehh dawno mnie tu nie byŁo a klocek mowi ze ciekaw...   pon, 16 lut 2004 - 16:48
Krawiec   ...   pon, 16 lut 2004 - 18:39
Yearh   21 x TAK!   pon, 16 lut 2004 - 20:24
Misiek   Re: ...   wto, 17 lut 2004 - 00:17
rafi   Widze, ze temat zostal juz zakonczony, ale mnie po...   śro, 18 lut 2004 - 12:16
Misiek   Rafi zdecydowanie siĘz TobĄ zgadzam, Że Kazik byŁ ...   śro, 18 lut 2004 - 13:15
TeodorMotor   Ferie siĘskończyŁy, cza siĘbraĆ do roboty... Tem...   wto, 24 lut 2004 - 23:34
TeodorMotor   Tak siĘzastanawiam - dlaczemu ten temacik obumarŁ?...   wto, 19 paź 2004 - 00:23

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:55
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza