![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja sŁucham prawie kazdego gatunku muzyki, no moŻe wyŁĄczajĄc metal, muzyke klasycznĄ, disco polo, jazz i blues.
![]() Z rocka to sŁucham najczesciej Kazika ![]() A czasami to i Bob Marley poleci... Ostatnio zaŚ sciĄgnoŁem sobie pare piosenek ..........Marka Grechuty ![]() ZauwazyŁem tez ze caŁkowicie zaprzestaŁem juz od dwÓch lat kupowaĆ jakiekolwiek kasety i kompakty, teraz tylko Winamp i muza z kompa. Dawniej sŁuchaŁem duŻo techno , ale to powoli sie zmieniŁo, przestaŁem po dyskotekach jezdziĆ, chociaŻ nie ma to jak posŁuchaĆ WestBama lub dobrych kawaŁkÓw z Love Parade i Mayday. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: śro, 20 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 10 ![]() |
Ehh dawno mnie tu nie byŁo a klocek mowi ze ciekawa dyskusja....to sobie wpadŁem i poczytaŁem. I doszedŁem do wniosku, Że ta caŁa gadka byŁa o takiej "dupie marynie" jak texty popowe (wg miŚka:)).
Kazdy swoje a jak wiadomo sĄ trzy rodzaje prawdy: moja prawda, twoja prawda i gÓwno prawda :) Co jak co z Yearhem sie zgodze Że na Vivie tego od cholery. Ale tak to juz jest Że to co niby zakazane sie podoba (kiedyŚ niby byŁo zakazane mÓwienie o tym i o tamtym) i HH jest modny. A to co modne to komercyjne. KiedyŚ Niemena teŻ mieli za dzwiwaka a po latach okazaŁo sie ze robiŁ dobra muze i staŁ sie jakims autorytetem. Lata 80 i Punk to HH lat 90. Kazde pokolenie i kazda epoka ma jakieŚ swoje prawa ktÓrymi sie rzadi. Apropo komercji, cos takiego jak Underground dla mnie istnieje przez chwile bo zaczynajĄc coŚ tworzyc majĄc publike, stajemy sie komercyjni. Najpierw jest przekaz potem produkt pod publike i sobie wyskakuje komercja:) Niby undergroundowe a jednak komercyjne.Fajnym przykladem takim (w HH, ale w innych gat tez sie tacy znajdĄ) jest taki koleŚ co spiewaŁ z NAS czyli (tu sobie dopiszcie) znany lubiany a pewnie powstydziŁby sie tego co kiedys ŚpiewaŁ, jak ŚpiewaŁ i okim ŚpiewaŁ...ale to byŁ inny front prawie jak na wojnie hehe (a moŻe zazdrosĆ)--> Lilka wszyscy wyzywajĄ a kiedys "scyzoryk" byŁ cooltowy :) Hehehehehe. Tede tez kiedyŚ tworzyŁ caŁkiem innĄ muze a teraz na topie krÓl parkietu ![]() ![]() ![]() Kiedys sobie sŁuchalem troche HH zwŁaszcza Kalibra hmm ale jak dla mnie dobre czasy sie skonczyŁy. Teraz w modzie sa Baunsowe kawaŁki (Klocek, Misiek, Pan Klex, Adzime - wiedzĄ jakie) :) Mnie takie coŚ jednak nie rajcuje. Wielu ludzi poszŁo po prostu za modĄ (nie mÓwie Że akurat oni) zwŁaszcza te "wyjuzdane szesnastki", kolesie co kiedyŚ sŁuchali "Legionu" i inni....jak to ŚpiewaŁ (rapowaŁ) Mike D z Beastie Boys - Time Is Running..... Moje pierwsze spodkanie z "HH" byŁo hmm (jesli nowi baunsownicy kojaŻĄ) Run DMC, Beastie boys, Sir Mix A Lot, NWA, Naughty by Nature, Public Enemy, House Of Pain i pierwsze Wu-Tangi a reszta jakiŚ nowoŚci to dla mnie takie wŁaŚnie Baunsowe kawalki ktore mi nie przypadajĄ:/ Pewnie dlatego ze zaczolem sŁuchac czegoŚ takiego gdy dzisiejsi sŁuchacze HH (taka prawda)byli na etapie Fun Factory i Jumbo Jumbo(a tez czasami wpadlo w ucho):) Klocek sie zgodzi:) Nie nam to oceniaĆ czy ta muza jest spoko, czy dobra czy zŁa bo czasy sie zmieiajĄ i czas to osĄdzi. he kiedyŚ kieca mini to byŁ szczyt mody bo zakazane i starsze pokolenie sie przypiepszaŁo. A teraz jakoŚ nikogo to nie razi i tak samo bedzie z HH. A jak tak sobie wszyscy pisali czego sŁuchaja to jeszcze dodam ze RATM, Pro-Pain, Biohazard, beda zawsze w mojej pamiĘci :) A z takich mniej znanych to lubie jeszcze ostry Drum'n'Base, Dark elektro, ambient, industrial i takie inne dziwne elektroniczne brzmienia mniej znane a po zespoŁach to bedzie Cooltowy Aphex Twin, Autechre, Basement Jax, Junkie XL, Coil, Aphrodite, Roni Size, Crystal Method, Prodigy, Clint Mansell, Future Sounds Of London, Firstborn, Air, hmm Massive Attack teŻ spoko, Nine Inch Nails, Orbital, Underworld <-(2 ostatnie wypas), Kraftwerk, Druid, Die Form i takiej troche dziwnej muzy hehe pewnie o polowie to nie sŁyszeliŚcie ale jakbyscie chcieli sie otworzyĆ na ine brzmienia to polecam:) Ale sie rozpisaŁem uuuuuuuuuuuu...... moŻe dlatego ze lubie sobie posŁuchac mjuzika a moze dlatego Że dawno niewpadaŁem na forum.. A dla "baunsownikÓw" Pozdro 600 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:55 |